Energiecafe op 12 jun i as

Datum:
12 juni 2019
Tijd:
20:30 tot 22:00 uur
Locatie:
Duurzaamheidsfabriek
Leerpark
Dordrecht


UITNODIGING ENERGIECAFÉ 12 JUNI 2019

Waar halen we in de Drechtsteden straks onze energie vandaan?

Hoe komen we in de toekomst in de Drechtsteden aan onze energie en hoe schakelen we de bewoners daar bij in? Praat op woensdag 12 juni mee tijdens hetEnergiecafé van de bewonersorganisaties Drechtse Energie, Drechtse Stromen en Platform Duurzaam Dordrecht.

Nog maar weinig mensen beseffen, dat er een grote opgave ligt om te zorgen dat we straks voldoende energie hebben, voor verwarming en elektra. Uiterlijk in 2050 willen de Drechtsteden van gas los en energieneutraal zijn, nog liever in 2030. Een belangrijk deel zal uit de regio zelf moeten komen. Hoe krijgen we dat voor elkaar? Hoeveel moeten we besparen? Welke lokale energiebronnen kunnen we benutten? En hoe en waar doen we dat dan? En welke rol spelen de bewoners?
 

Joey Reedijk, projectleider Energietransitie Drechtsteden licht deze avond toe wat de huidige energievraag in deze regio is, wat de opgave is en hoe we de energie die we nodig hebben na de besparing hier duurzaam kunnen opwekken. Vanuit Drechtse Stromen wordt ingegaan op het betrekken van de bewoners bij deze omwenteling.

Met elkaar in gesprek
Daarna gaan we in twee groepen in gesprek. Een groep duikt in de opgave, de keuzes en de ruimtelijke consequenties voor de Drechtsteden. De andere groep zet in op het betrekken van bewoners: hoe kun je hen activeren om te isoleren en op te wekken, hoe zorgen we dat iedereen kan meedoen? Immers, willen we de opwarming van de aarde tegenhouden, dan moeten we met z’n allen aan de slag.
Met deze avond leveren we input voor een update van de Energiestrategie voor de Drechtsteden.
 
Individuele vragen
Voor vragen over de woningaanpak van je eigen huis is deze avond geen ruimte. Samen met de gemeenten houden we de komende weken diverse informatieavonden. Daar zijn ook onze energieambassadeurs aanwezig om dergelijke vragen te kunnen beantwoorden.
 
Hoe laat en waar?
Het Energiecafé begint om 20.30 uur, aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering van Drechtse Energie, de coöperaties van Zon op Andermans Dak, en duurt tot circa 22.00 uur. De ALV begint om 19.30 uur.

Het café vindt plaats in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark. De toegang is gratis. Graag van tevoren aanmelden i.v.m. de catering.

Ja, ik meld me aan voor het Energiecafé

Copyright © 2019 Drechtse Energie, Alle rechten voorbehouden

 Naar het overzicht
Deel deze pagina: