Meet Up: Mobiliteit en duurzaamheid.

Datum:
6 november 2019
Tijd:
18:00 tot 21:00 uur
Locatie:
Bibliotheek
Groenmarkt 153
Dordrecht


Zijn alternatieve brandstoffen dé oplossing voor duurzaam vervoer?

Praat mee in de Stadsbibliotheek tijdens de Meetup

Na een succesvolle eerste Meetup in de Stadsbibliotheek is het tijd voor de tweede editie. Dit keer sluiten we aan bij het thema van Nederland Leest: Duurzaamheid. We duiken in dit thema in relatie tot verkeer en vervoer. Volgens velen zou de vervoerssector zo snel mogelijk moeten overstappen van fossiele brandstoffen naar alternatieven zoals waterstof en elektriciteit. Maar is dit echt dé oplossing? Of creëren we hiermee een ander probleem? Zijn er bijvoorbeeld andere alternatieven, zoals de auto vaker laten staan? En wat heeft ons online bestelgedrag voor impact op het milieu? Allemaal vragen met uiteenlopende antwoorden. Praat mee op woensdag 6 november om 19.30 uur in de Stadsbibliotheek Dordrecht. De toegang is gratis. Aanmelden kan via debibliotheekaanzet.nl/meetups.

Wie praten mee?

Het belooft een goed en interessant gesprek te worden op woensdag 6 november, met jou én de rest van de gasten. De presentator van de avond is Harry Selier van de Karakter Academy. Deelnemers aan het gesprek zijn in ieder geval: Saskia Kluit - directeur van de Fietsersbond en lid van de Eerste Kamer, Rik van der Linden – wethouder van Duurzaamheid en Verkeer & Vervoer in Dordrecht en voorzitter van het Regionaal Overleg Verkeersveiligheid, Jos Huizinga – wethouder van Verkeer & Vervoer in Zwijndrecht, Ton Spek – wethouder van Verkeer & Vervoer in Sliedrecht, heemraad Wegen en Groen van het Waterschap Hollandse Delta en Duco Hoogland – voormalig Tweede Kamerlid bij de PvdA met Verkeer in zijn portefeuille en nu programmamanager Bereikbaarheid Drechtsteden.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek AanZet Dordrecht, Fietsersbond Drechtsteden, Platform Duurzaam Dordrecht en Kunstmin.

Wil je je alvast voorbereiden of inlezen? Dat kan! Op www.kenniscloud.nl staat het kennisdossier ‘Verdieping bij Mobiliteit & Duurzaamheid’, voor een optimale start van het gesprek.

Meetups

De Bibliotheek Aanzet en Schouwburg Kunstmin presenteren de Meetups. Praat mee over actuele thema’s, doe inspiratie op, leer nieuwe mensen kennen én deel je mening. Geen gebat, maar ‘gewoon’ een goed gesprek met experts en ervaringsdeskundigen onder leiding van een moderator. Elke eerste woensdag van de maand is er een Meetup in de Stadsbibliotheek óf in het Energiehuis. Op debibliotheekaanzet.nl of kunstmin.nl vind je meer informatie over alle thema’s en het volledige programma. Snel door uit werk? Of wil je er een avondvullend programma van maken? Om 18.00 uur staat er soep klaar in Café Americain. Na afloop van de Meetups is er altijd gelegenheid om na te praten, met een drankje.  

Aanmelden

www.debibliotheekaanzet.nl/meetupsNaar het overzicht
Deel deze pagina: