Volg onsTentoonstelling Wortelschieten in kas De Oude Beer

Het project Wortel Schieten kent een rijke oogst. Nieuwe Nederlanders en studenten uit Dordrecht gingen samen aan de slag met een voedselvraagstuk van een lokale tuinder. Kennis uit verschillende culturen is gebruikt om buitenlandse gewassen lokaal te telen en deelnemers ontwikkelden samen nieuwe recepten.

15 oktober 2021
17:00 tot 19:00 uur
Stadslandbouwkas De Oude Beer
Rijkstraatweg 108, Dordrecht

Vrijdag 15 oktober om 17.00 uur is de opening van de expositie van Wortel Schieten. Ben jij erbij?

Over Wortel Schieten

Het project Wortel Schieten kent een rijke oogst. Nieuwe Nederlanders en studenten uit Dordrecht gingen samen aan de slag met een voedselvraagstuk van een lokale tuinder. Kennis uit verschillende culturen is gebruikt om buitenlandse gewassen lokaal te telen en deelnemers ontwikkelden samen nieuwe recepten.

Fotograaf Kees Dijkman legde de samenwerking tussen studenten en nieuwe Nederlanders vast op beeld. Tijdens het programma werden ook persoonlijke verhalen van deelnemers gedeeld. Nieuwsgierig naar de portretten, verhalen, gewassen en recepten? Kom dan naar de expositie van Wortel Schieten!

De locatie

Je bent welkom in stadslandbouwkas De Oude Beer in Dordrecht. In de kas laten we zien welke gewassen geteeld zijn en kun je proeven van gerechten die de deelnemers ontwikkeld hebben.

Het programma

Na een korte introductie over Wortel Schieten, neemt Jonneke de Zeeuw, ook wel bekend als Mooncake, ons mee in het Nederlandse culinaire voedsellandschap. Zij vertelt over de rijkdom van onze eetcultuur en hoe die bij kan dragen aan een meer divers, inclusief én duurzaam voedselsysteem.

Prijswinnend oorlogsfotograaf Massoud Hossaini uit Afghanistan zal vervolgens de expositie openen.

Een wandeling door de kas brengt je langs de in beeld gebrachte verhalen, portretten en de geteelde gewassen. We sluiten af met een gezamenlijke maaltijd met verrassende Syrische zoetigheden, bereid door de deelnemers van Wortel Schieten.

In de bijlage vind je meer informatie. Aanmelden voor de opening van de expositie kan via deze link: klik hier. Voor het eten vragen we een kleine vergoeding van €4,00.

Kom je ook? Graag even het corona vaccinatiebewijs laten zien.

Dalila Sayd
Directeur stichting Het Eetschap
+31(0)6-212 65 943

Doorgestuurd door:
Jan Janssen, secretaris bestuur Ouden Beer en Platform Duurzaam Dordrecht
De la Reystraat 10
3312 EE Dordrecht
0031-6-20978041

https://jtmjanssen.wordpress.com