Energiecoaches aan de slag in Crabbehof.10 september 2020

DORDRECHT - Kleine aanpassingen kunnen al veel energiebesparing, comfort en geld opleveren. Met die boodschap gaan negen nieuwe energiecoaches van Drechtse Stromen de wijken in.
 
De coaches zijn woensdag 9 september feestelijk ‘geïnstalleerd’ in het bijzijn van wethouder Rik van der Linden. ,,Veel mensen denken: de energietransitie gaat niet over mij. We moeten het dichtbij de mensen brengen. Met elkaar staan we voor een grote klus”, aldus de wethouder die de coaches veel succes wenste bij hun vrijwilligerswerk. 

Energiecoach Wim Scharloo heeft er zin in. ,,Ik wil op deze manier graag een steentje bijdragen aan het verbeteren van de wereld. Ik vind het een uitdaging om met mensen te kijken wat er in hun huis mogelijk is aan energiebesparing.”

de gecertificeerde energiecoaches.
Acties van start in Crabbehof

Vanaf zaterdag 12 september gaan de coaches aan de slag om huiseigenaren te informeren over kleine maatregelen om energie te besparen. Goed voor het milieu, voor het comfort én voor de portemonnee. Met een tochtstrip, radiatorfolie, ledlampen en ander gedrag zijn vele tientallen tot honderden euro’s te besparen. 

Deze acties beginnen in Crabbehof en krijgen een vervolg in inloopspreekuren, workshops en advies aan huis. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente Dordrecht. Huiseigenaren die hierover een brief hebben ontvangen van de gemeente, krijgen een cadeaubon als stimulans voor de aanschaf van de energiebesparende middelen. Dit is onderdeel van de landelijke aanpak Regeling Reductie Energiegebruik.

Belangstelling

Belangstellenden die ook aan de slag willen als energiecoach kunnen zich aanmelden via secr@drechtsestromen.net. In het najaar start een nieuwe opleiding.

Of kijk op de site van www.drechtsestromen.net

Deel deze pagina: