Het platform kent verschillende werkgroepen. Deze zijn onderling verbonden, maar werken ook met andere organisaties samen. Hieronder tref je een overzicht aan van het uitgebreide netwerk.

Natuur, Voeding en Gezondheid

Deze groep stimuleert de vergroening van Dordrecht en zaait elk jaar braakliggende percelen in de stad in, om de biodiversiteit te vergroten en om de bijen en vlinders te helpen. Daarbij wil de werkgroep ook graag dat het voedsel dat op het eiland wordt verbouwd hier wordt geconsumeerd. Dit maakt de afstand tussen de boer/ tuinder en de consument een stuk kleiner.

Deze groep kent de volgende leden: Robis Koopmans, Hanneke Kijlstra, Jan Ligtenberg, Peter Limbach, Ben Pardijs, Mario Popma, Anton Reker, Mart School, Siem Stehouwer, Ariette Vos en Paul Zuijdweg. Projecten van de groep zijn onder meer Stadslandbouwkas de Oude Beer, (Rijksstraatweg 108), de Duurzaamheidsgids, Plastic Tas Vrij en het voedselbos Buitenzinnig.

Ruimte

Deze werkgroep stimuleert duurzaamheid op het gebied van watermanagement en verkeer. Zoals bijdragen aan Water in de Dordtse ruimte, Water in de Dordtse ruimte 2.0 en het Stadslab Reeland.

Hiervan zijn Monique Mol, Rien Val, Anne Mollema en William Nederpelt lid. Zij zijn als groep te bereiken via email. Zij werken nauw samen met de Fietsersbond en Milieudefensie.

Energie, Bouwen en Wonen

Deze groep stimuleert energiezuinig wonen en leven. In deze groep zitten Jan de Keizer, Rien Val, Gerrit-Jan van der Kolm, Frits Lakemeier en Theo de Rooij.

Zij werken nauw samen met Drechtse Stromen, Milieudefensie, Drechtse Wind, de Energiecoöperatie Dordrecht en Susteen.

Deel deze pagina: