Volg onsTweede Klimaattop Dordrecht

Op 8 oktober vindt de Dordtse Klimaattop plaats.

8 oktober 2022
14:00 tot 17:00 uur
Biesboschhal
Maasstraat 11, 3313 CR Dordrecht

Platform Duurzaam Dordrecht organiseert de 2e Dordtse KlimaatTop, in de Biesboschhal, Maasstraat 11. Onze gastspreker is Donald Pols, directeur MilieuDefensie Nederland, en er zijn lokale sprekers. Het gaat deze middag over nu en onze toekomst: wat is de stand van zaken, doen we genoeg, en vooral wat kunnen we zelf doen: de kracht van lokale acties. Meld je hier aan!

PROGRAMMA
14.00 Opening en toelichting op programma door Cok Sas, Host van de middag en voorzitter Platform Duurzaam Dordrecht
14.05 Donald Pols, Directeur Milieudefensie Nederland; spreekt over belang van lokale acties om klimaatrampen te voorkomen
14.30 Discussie / Vragen / Muziek
15.00 Afspraken Verkiezingscafé: Cok Sas herinnert kort aan deze afspraken met de politiek
15.05 Tanja de Jonge, wethouder Duurzaam Gemeente Dordrecht: Wat mag de stad van dit college en deze raad verwachten op het gebied van duurzaamheid?
15.30 Discussie / Vragen / Muziek
15.45 Vier korte reflecties op de plannen van het college:
• Willy Verbakel (Drechtse Energie); • Jan Willemsens (landbouwer en voorzitter LTO Dordrecht, Voedsel Dichtbij); • Jeroen Put (voorzitter Dordrechtse OndernemersVereniging, directeur Cirkellab, circulaire economie, en Dordtse ondernemers en duurzaamheid); • Anneke van Veen (Stichting De Stad, zelfstandig adviseur kwaliteit leefomgeving, biodiversiteit)
16.15 Discussie / Vragen
16.30 Afsluiting door Cok Sas: Wat levert de middag op en wat kunnen we de lokale politiek meegeven voor de komende jaren?
Borrel, hapje, muziek van het Dordtse Babel!

Gastspreker: Donald Pols, Directeur Milieudefensie / Klimaatoptimist. Donald heeft een levenslange toewijding aan een maatschappij in harmonie met de natuur – in het belang van de natuur en van de menselijke samenleving die ervan afhankelijk is. Als directeur van Milieudefensie werkt Donald aan klimaatrechtvaardigheid: het noodzakelijke ambitieuze klimaatbeleid slaagt alleen als het eerlijk en sociaal is. Na de door Milieudefensie gewonnen Klimaatzaak tegen Shell is Pols meer dan ooit klimaatoptimist. The New York Times schreef: “Startling Defeats Push Oil Giants Towards a ‘Tipping Point’”. De Volkskrant schreef: “Is Shell (...) het Kodak van deze tijd? Of zal Shell (...) dankzij mensen als Van Baal, Donald Pols van Milieudefensie en de Haagse rechter een andere richting kiezen?” Donald nam eerder – als expert financiering van de transitie – deel aan delegaties van WWF International en de Nederlandse regering aan UNFCCC-onderhandelingen. Hij werkte als programmadirecteur natuurlijke hulpbronnen van WWF International in Bejing; als directeur van het Climate Energy programma van WWF China; als hoofd van het klimaatprogramma van WNF en als senioradviseur milieu en natuur in het Nederlandse parlement. Hij heeft een bachelor in Law, een MA in Liberal Arts and MSc in Environmental Management.

Muziek: Het Dordtse Babel - Willem van Stigt (basgitaar), Hendrik Jan Groeneweg (tabla en zang), Nick van den Berg (gitaar en zang). Dit driemanschap van vrienden is eindelijk weer bij elkaar. Ze hebben hun sporen in de muziek allang verdiend. Ditmaal zijn zij aan de slag gegaan met eigen werk, ontstaan uit improvisaties. Bij sommige composities gebruiken zij gedichten van bekende dichters als inspiratiebron. Daarnaast komt er af en toe een onbekende cover tevoorschijn. Sommige covers zijn te mooi om te laten liggen.

Donald Pols tussen een deel van de 17.000 mede-eisers van de Klimaatzaak tegen Shell. Foto Milieudefensie