Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

24 november 2022

Netwerken verbinden voor een Dordtse visie op voedsel

Welke mogelijkheden zie jij voor Dordrecht? Met die vraag in het achterhoofd keken ruim 50 bezoekers van het Voedselcafé van Platform Duurzaam Dordrecht en Voedsel Anders naar de film 2040. De film biedt een positieve visie van wat het ‘zou kunnen zijn’.

14 november 2022

Dordts Voedselcafé met film 2040

In ons Voedselcafé op 23 november vertonen we samen met Voedsel Anders de film 2040.

23 oktober 2022

Donald Pols op KlimaatTop: "Het gaat om klimaatrechtvaardigheid, zodat het voor iedereen mogelijk is om mee te doen"

De KlimaatTop in de Biesboschhal op zaterdagmiddag 8 oktober 2022 was bijzonder goed bezocht en levendig. Met kramen van o.a. Fietsersbond, IVN, De Vrije Tuinder, GroenLinks, Drechtse Stromen.

23 oktober 2022

Platform Duurzaam Dordrecht komt met een Burgerinformatiebrief

Burgerinformatiebrief, 16-10-2022 Betreft: Gezond en Betaalbaar Voedsel van Dichtbij Aan: de Gemeenteraad Dordrecht Initiatief: Platform Duurzaam Dordrecht (werkgroep Voedsel) Portefeuillehouder: Rik van der Linden

23 oktober 2022

Stadslandbouwkas De Oude Beer zoekt nieuwe enthousiaste bestuursleden

Versterk het bestuur van de Stadslandbouwkas De Oude Beer. Dan help je mee aan een gifvrij klimaat. De kas wordt gerund door vrijwilligers. Het team van vrijwilligers kan altijd enthousiaste mensen gebruiken.

19 oktober 2022

Burgerinformatiebrief Gezond en Betaalbaar Voedsel van Dichtbij

Het Platform Duurzaam Dordrecht en hun werkgroep Voedsel werken al geruime tijd aan Gezond en Betaalbaar Voedsel van Dichtbij. Er wordt samenwerking gezocht met onder andere de gemeente en de vele partijen in de stad die zich met dit onderwerp bezig houden. Het moet van en voor de inwoners van de stad zijn en blijven. Het Platform en de werkgroep hebben de stand van zaken aan de gemeenteraad en het college gestuurd met een burgerinformatiebrief. Hierin wordt de gemeente uitgenodigd om samen op te trekken.

10 oktober 2022

Dordtse Klimaattop: 'Iedereen moet kunnen meedoen'

,,De grote uitdaging is niet of, maar hoe we klimaatverandering gaan voorkomen. Belangrijk is dat iedereen kan meedoen, want dan zal iedereen het steunen. Het gaat om klimaatrechtvaardigheid." Die boodschap bracht Donald Pols, directeur van Milieudefensie, aan de volle zaal tijdens de tweede Dordtse Klimaattop.

7 oktober 2022

Klimaattop voor krachtig klimaatleiderschap

Vooruitlopend op de Klimaattop ontvingen de Dordtse politieke partijen tegeltjes ter herinnering aan een uitspraak die zij deden tijdens ons Verkiezingscafé 2022. Op de Klimaattop op 8 oktober komen deze uitspraken en afspraken opnieuw aan bod.