Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

12 september 2023

3de Dordtse Klimaattop met Marjan Minnesma over kracht van lokale actie

Marjan Minnesma is onze gastspreker op de 3de Dordtse KlimaatTop. Marjan spreekt met ons over de kracht van lokale actie: wat kunnen wij als bewoners en ondernemers doen en wat moet de gemeente doen om in 2040 klimaatneutraal te zijn in Dordrecht?

7 september 2023

Fietsgemeente 2024

Doe jij mee aan het grootste fietsonderzoek van Nederland? Met je deelname aan Fietsgemeente 2024 verzamelen we zo veel mogelijk input over het fietsklimaat in jouw gemeente. Zo brengen we in kaart waar in Nederland fietsers het beste af zijn.

3 september 2023

KlimaatLunch: Van Fossiele Brandstoffen naar Suikerbieten

KlimaatLunch: Van Fossiele Brandstoffen naar Suikerbieten Vrijdag 29 september 2023 | 13 - 15 uur, inloop 12.30 uur | Yuverta mbo Dordrecht

1 september 2023

Even doorschakelen

Het college heeft een nieuw Uitvoeringsprogramma Fiets opgesteld. De Fietsersbond heeft hieraan meewerkt.

11 juli 2023

Rechtstreex en Voedselbank op Big Rivers

Rechtstreex en Voedselbank Dordrecht waren tijdens het Big Rivers Festival te vinden in de Kloostertuin. Bezoekers konden kennismaken met voedsel van dichtbij en vers en gezond voedsel doneren aan de Voedselbank.

11 juli 2023

Marjan Minnesma van Urgenda bij Dordtse Klimaattop

Marjan Minnesma van Urgenda is donderdag 12 oktober gastspreker op de Dordtse Klimaattop. Noteer de datum in je agenda. Locatie en programma volgen.

28 juni 2023

FNV ZomerBorrel en FNV Film 'Over Leven'

Woensdag 5 juli 2023. In FNV Vakbondsgebouw, Spuiboulevard 422, Dordrecht. 18 - 21 uur. Met broodje, hapje, drankje. Tijdens deze borrel draaien we de film ‘Over Leven’. Organizer FNV-campagne ‘Nederland verdient beter’ Bo en leraar Peter (een van de werkenden in de film) geven toelichting op de film.

14 juni 2023

KLIMAATBORREL: HOE MAAK JIJ IMPACT?

De KlimaatCoalitie Dordrecht organiseert woensdag 21 juni van 16 - 18 uur een zomerse groene KlimaatBorrel. Temidden van het weelderige groen in de schaduwrijke tuin van de EIKENHOF. Bij mooi weer zitten we uiteraard buiten, bij wat minder mooi weer kunnen we terecht in de fraaie kas of in een tent.