Volg ons



Nieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

17 december 2020

Boek 'Het landschap, de mensen, Nederland 1850-1940' van Auke van der Woud

Zijn nieuwe, vijfde, boek over het ontstaan van Nederland, heeft als motief 'Hoe het Nederlandse platteland eind negentiende eeuw radicaal veranderde'. Eerdere boek hebben als titel 'Een nieuwe Wereld, het ontstaan van het moderne Nederland' en 'Koninkrijk vol sloppen, achterbuurten en vuil in de negentiende eeuw'. Het drieluik is een must voor iedereen die het huidige Nederland wil begrijpen. De andere twee gaan over 'De nieuwe mens, de culturele revolutie in Nederland rond 1900' en 'Het Lege land, de ruimtelijke orde van Nederland 1798-1848.

5 december 2020

Stadslandbouwkas De Oude Beer maakt samen met de stadsbrouwer het eerste biertje met Dordtse hop

Het is een jongensdroom van de mannen van de stadslandbouwkas de Oude Beer; Na een dag hard werken, genieten van hun zelfgemaakte biertje. Die droom gaat nu in samenwerking samen met de stadsbrouwer in vervulling.

2 december 2020

Lokaal eten kopen wordt steeds populairder, ook het Platform is er druk mee bezig

Marktonderzoeker GfK bracht in kaart hoe het zit met de korte keten.Hieruit blijkt dat de inspanningen van het Platform, werkgroep Natuur/Voeding/Gezondheid, om dit ook voor het eiland van Dordt te versterken past in een brede verandering. De voorbereidende werkzaamheden van het Platform (Marco Brand en Conny Taheij zijn hier vooral mee bezig) zijn gedaan. Het wachten is op de mogelijkheid vie á vie in gesprek te kunnen gaan met Dordtse en regionale producten, consumenten, instellingen van de zorg, de overheid, scholen, mensen van distributiekanalen en zo voorts.

3 januari 2020

Mediagebruik 2019

Nu het jaar 2019 weer de geschiedenisboeken ingaat is het interessant om te zien wat er het afgelopen jaar ‘belangrijk’ was voor de bezoekers volgens de sociale media. Immers het plaatsen van artikelen door ons wil nog niet zeggen dat de ontvangers dat belangrijk vinden.

16 december 2018

Marije Vogelzang maakt Dordtenaren bewust van de waarde van voedsel

In het hart van Dordrecht, de Hofstraat, staat een automatiek met nep-snacks van Marije. Gooit er wat geld in en trekt er een verrassing uit. Dieze verrassing is handgemaakt door Marije en niet eetbaar. Bedoeling is het op je bord te geen, bij het eten, zodat je bord voller lijkt. En je dus minder eet met meer aandacht voor wat er wel aan eten op ligt.

29 november 2018

Voedselcafé: Van vegan tot biologisch dynamische pop-up store

Gezond voedsel is van levensbelang voor iedereen. Toch eten we vaak op de automatische piloot. Het kan ook anders. In Dordrecht zijn veel initiatieven op het gebied van duurzaam, gezond en lokaal voedsel. In het Voedselcafé van 28 november brachten we een aantal daarvan bij elkaar.

23 november 2018

Drechtstadsboer wil stadlandbouw in proeftuin Amstelwijck

'Van Voetbalveld naar Voedselveld' is de strijdkreet van Drechtstadsboer voor de herontwikkeling van Amstelwijck. Zij dagen de gemeente uit om durf te tonen en hierin mee te gaan. Amstelwijck kan een prachtige proeftuin worden, een nieuwe weg voor voedsel van land naar klant, gezond eten van dichtbij.

22 november 2018

Programma Voedselcafé 28-11 as is rond.

Het Platform Duurzaam Dordrecht en Drechtstadsboer dragen gezond eten, ook in Dordrecht, een warm hart toe. Het voedselcafé is een mooie coproductie. Het programma van het café is rond.