Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

27 december 2016

Bio Based ook in de Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - Op 21 december vond in de Duurzaamheidsfabriek de startbijeenkomst plaats van het project 'Grenzeloos Biobased Onderwijs'. De centrumgemeente Dordrecht, het Da Vinci College en 12 Nederlandse en Vlaamse partners investeren in totaal € 3 miljoen waarvan € 1,5 miljoen subsidie van Interreg Vlaanderen-Nederland. Het doel van het project is om in drie jaar meer en beter gekwalificeerd personeel op te leiden voor het toenemende aantal bedrijven in de grensregio dat 'groene' grondstoffen gebruikt als brandstof en voor productinnovatie. Deze ontwikkeling biedt veel kansen voor de economie in de regio en kan op termijn zo'n 1.500 nieuwe banen opleveren.

14 december 2016

Watercafé laat succes stadslabs Water zien

Na twee jaar lopen de twee stadslabs Water in de Dordtse ruimte op hun eind. Er is reden om tevreden terug te kijken op de resultaten van de stadslabs. Zo is water in het binnendijks gebied op het eiland duidelijker in beeld gebracht als aandachtspunt, is er een documentaire over water in de tuin gemaakt door Evelyn Jansen, zijn er workshops Tuingeluk verzorgd, wordt het Damplein duurzamer ingericht en wordt er aan community building gedaan. Dit en meer werd toegelicht tijdens het watercafé.

18 oktober 2016

Prijswinnende documentairefilm Tomorrow te zien in de Drechtsteden: bestel snel kaartjes

De veel bekroonde documentairefilm Tomorrow is vanaf eind oktober ook te zien in de Drechtsteden. Deze inspirerende film toont wat burgers in de hele wereld met elkaar doen aan verduurzaming van hun eigen leefomgeving. Het laat prachtig zien hoe krachtig en creatief mensen zijn.

12 september 2016

16 september tot 16 oktober: Maand van de duurzaamheid in de Drechtsteden

Je fiets laten keuren? Op zoek naar tuingeluk? Je kapotte radio laten repareren? Half september tot half oktober zijn er in de Drechtsteden tal van activiteiten op het gebied van duurzaamheid georganiseerd door vrijwilligers. Daarom hebben we deze periode uitgeroepen tot de ‘Maand van de duurzaamheid’.

21 juni 2016

Voorbeeld Duurzaam evenement in 2017?

DOCK Dordrecht presenteerde afgelopen vrijdag op hun maandelijkse DOCK-borrel hun idee om in 2017 een 'Innovatief Duurzaam evenement' te organiseren. Het Platform Duurzaam Dordrecht was bij de presentatie. Beide organisaties gaan bekijken hoe zij elkaar kunnen helpen bij dit initiatief. DOCK heeft de gemeente gevraagd het initiatief te ondersteunen. Gerben Baaij, directeur Dordrecht Marketing was bij de presentatie. hij voegde één element toe: het innovatieve duurzame evenement zou zo bijzonder moeten zijn dat iedereen van duurzaamheid en evenementen in Nederland erbij moet willen zijn.

18 juni 2016

Cirkelstad Drechtsteden van start

De Drechtsteden is – na Rotterdam en Amsterdam – de derde regio in Nederland die van start is gegaan met Cirkelstad. Met Cirkelstad Drechtsteden vormen deelnemers een regionaal én landelijk platform om doorbraken in de bouw – zowel gebouwen als de gebouwde omgeving – te realiseren

5 april 2016

Website Platform Duurzaam Dordrecht gaat live

Duurzaam is nu overal te vinden in Dordrecht