Volg ons18-10-2016

Prijswinnende documentairefilm Tomorrow te zien in de Drechtsteden: bestel snel kaartjes

Een aantal duurzame initiatiefnemers heeft Tomorrow naar onze regio weten te krijgen. Dat is gelukt in samenwerking met de zes gemeenten in de regio, Cinema The Movies Dordrecht en Landvast in Alblasserdam. Tomorrow heeft diverse prestigieuze prijzen gewonnen, van de Beste Documentaire – César 2016 tot de Gouden Salamander – Sarlat Filmfestival 2016.

Regionale versie
De film diende ter inspiratie voor een regionale versie: Tomorrow Drechtsteden, een impressie van enkele duurzame initiatieven in de regio, die aansluitend wordt vertoond. Ook hier gebeurt veel, waarbij mensen zich kunnen aansluiten. Er wordt o.a. gewerkt wordt aan het gebruik van alternatieve energiebronnen, andere voedselproductie en het scheppen van circulaire economie.
De initiatiefnemers zijn o.a. actief in het Platform Duurzaam Dordrecht, Drechtse Stromen, Zon op Zwijndrecht, Zon op H.I. Ambacht, Stadslab Water, Cirkellab en Fietsersbond Drechtsteden. De regionale film is gemaakt door David Klein en Jan van Efferen.

Data en kaarten
Tomorrow draai in The Movies Dordrecht op donderdagavond 27 oktober (regiopremière), zondagmiddag 13 november en zondagmiddag 27 november. In Landvast Alblasserdam is de film te zien op maandagavond 31 oktober en maandagavond 28 november.
Kaartjes kosten 8 euro. Bij The Movies kan in combinatie met de film een duurzame avondmaaltijd worden gereserveerd voor 10 euro; verzorgd door Daantje Food and Drinks.

Het aantal plaatsen in de bioscoopzalen is beperkt en er wordt veel belangstelling verwacht. Reserveren kan telefonisch of online: www.themoviesdordrecht.nl, www.landvast.nl