Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

15 oktober 2021

Ga mee de straat op voor een leefbaar klimaat!

Dordtenaren die duurzaam denken, roepen op om op zaterdag 6 november mee te lopen met de grootste klimaatmars ooit in Amsterdam. ,,Het is wat betreft het milieu en de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen twaalf uur", aldus de Dordtse Klimaatcoalitie.

17 september 2021

Voedselfietstocht smaakt naar meer

Eten doen we allemaal. Maar wat is er zoal op het eiland van Dordrecht over te doen? Wat levert onze eigen bodem ons en hoe kunnen we daar gebruik van maken? Met een flink gezelschap fietsten we langs acht locaties en staken ons licht op.

23 april 2021

IVN webinar over bijen

Ter voorbereiding op de Nationale Bijentelling op 17 en 18 april 2021 maakte Naturalis Biodiversity Center een webinar over het herkennen en tellen van wilde bijen. Wilde bijen hebben het hele jaar door voeding nodig.

8 maart 2021

Matthijs Schouten vertelt over Natuur in de stad

Matthijs G.C. Schouten (1952) is een Nederlandse ecoloog en filosoof die in dienst is van Staatsbosbeheer. Hij heeft tevens een aanstelling als buitengewoon hoogleraar ecologie en filosofie van het natuurherstel bij de leerstoelgroep Natuurbeheer en Plantenecologie van Universiteit Wageningen. Ook is hij hoogleraar natuur- en landschapsbescherming aan de Universiteit van Cork (Ierland).