Volg ons15-10-2021

Ga mee de straat op voor een leefbaar klimaat!

Dordtenaren die duurzaam denken, roepen op om op zaterdag 6 november mee te lopen met de grootste klimaatmars ooit in Amsterdam. ,,Het is wat betreft het milieu en de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen twaalf uur", aldus de Dordtse Klimaatcoalitie.

De demonstratie vindt plaats tijdens de COP26 in Glasgow, de VN-conferentie waar landen samenkomen om te praten over het tegengaan van klimaatverandering. De gevolgen van klimaatontwrichting zijn wereldwijd voelbaar: overstromingen, bosbranden en hongersnoden teisteren de wereld en worden extremer. ,,We eisen dat ons kabinet direct in actie komt met ambitieuze klimaatplannen om te zorgen voor een waardig bestaan op aarde voor iedereen nu en in de toekomst.’’

De demonstratie wordt onder meer gesteund door Platform Duurzaamheid Dordrecht, Drechtse Stromen, Drechtse Energie, Fietsersbond Drechtsteden, Stadslandbouwkas De Oude Beer, Grootouders voor het Klimaat Drechtsteden, Extinction Rebellion Drechtsteden, Milieudefensie Drechtsteden, Zon op Zwijndrecht, De Vliegende Hollander, Natuur- en Vogelwacht Biesbosch, IVN Dordrecht en Stichting Buitenzinnig.

Om 13.00 uur start de mars op de Dam. Welke route wordt afgelegd en waar het eindpunt is wordt nog bekend gemaakt. Kijk op www.klimaatmars.nl voor meer informatie en hoe je kunt meehelpen om dit de grootste klimaatmars ooit te maken, of mail naar klimaatactiedordrecht@gmail.com of bel naar Monique Mol: 06-51731093. Houd de (sociale) media in de gaten voor afspraken om samen te reizen.