Volg ons23-04-2021

IVN webinar over bijen

Ter voorbereiding op de Nationale Bijentelling op 17 en 18 april 2021 maakte Naturalis Biodiversity Center een webinar over het herkennen en tellen van wilde bijen. Wilde bijen hebben het hele jaar door voeding nodig.

IVN webinar over bijen.

Ter voorbereiding op de Nationale Bijentelling op 17 en 18 april 2021 maakte Naturalis Biodiversity Center een webinar over het herkennen en tellen van wilde bijen. Wilde bijen hebben het hele jaar door voeding nodig.

Handige app

Naturalis heeft een handige app ontwikkeld waarmee je er eenvoudig achter komt hoe je hier voor kunt zorgen: www.bloeibogen.nl Wil je oefenen met het herkennen van wilde bijen? Kijk dan eens op www.ontdeknatuurleiden.nl voor ezelsbruggetjes en een handige quiz.

Het webinar zelf

Dit webinar is georganiseerd door IVN Natuureducatie i.s.m. de gemeente Leiden en is onderdeel van het programma Groen Dichterbij Leiden, dat mede mogelijk gemaakt wordt met ondersteuning van de provincie Zuid-Holland

De bijentelling.

De nationele bijentelling heeft een eigen website www.nationalebijentelling.nl. De telling was in het weekend van 17 en 18 april 2021.