Volg onsRondleiding Tuinvereniging Kringloop juli

Zaterdag 2 juli om 10.00 is er een rondleiding bij Tuinvereniging Kringloop te Dordrecht.

2 juli 2022
10:00 tot 12:00 uur
Tuinvereniging Kringloop
Wieldrechtse zeedijk 6 (onderaan het fietspad), Dordrecht

Voor de rondleiding dient u zich wel tijdig op te geven bij tuinverenigingkringloop@gmail.com U ontvangt dan een bevestiging.

Op deze zaterdag zijn diverse leden bezig met het zogenaamde gemeenschappelijk onderhoud en is er gelegenheid om anderen eens met onze tuin te laten kennis maken.

Het moet me van het hart: In deze tijd van het jaar is het heerlijk op de tuin. Er zijn heel veel bloemen en als je aan het werk bent op je eigen stukje wordt je muzikaal begeleid door de kleine karekiet en de tjiftjaf. Wat verder op de tuin hoor je een merel het hoogste lied zingen. Je hoort ook de zoemende bijen en hommels en ziet veel vlinders. Dit jaar valt het op dat er gelukkig heel veel kleine vossen zijn. Nog niet zo lang geleden waren er grote zorgen bij de Vlinderstichting over de kleine vos. Genieten is het ook van de papavers. Ze zijn er in allerlei kleuren. Natuurlijk staan ze ook wel op plaatsen in je tuin waar je andere plannen voor hebt, maar ze zijn heel eenvoudig te verwijderen. Uiteraard zijn er op de tuin ook veel leden niet zo geïnteresseerd in bloemen, maar in de groenten en een goede opbrengst. Dan is een kasje een geweldig bezit. Er verschijnen inmiddels steeds meer kassen. Wel mogen ze niet te groot zijn. De maten vinden we in het tuinreglement, want helaas ook bij deze vereniging zijn regels noodzakelijk. Misschien bent u nieuwsgierig en komt u eens bij ons kijken. Van harte aanbevolen! De wachtlijst is lang. Begrijpelijk, want wie zou op dit unieke complex nou geen tuintje willen?