Volg onsVoedselcafé Film.Food.Fest 2022

Ons voedselsysteem heeft een steeds grotere impact op mens, dier en milieu en kampt met steeds grotere uitdagingen. Tijdens ons Voedselcafé op 23 november vertonen we samen met Voedsel Anders de film 2040. En gaan we na afloop in gesprek over wat we zelf kunnen bijdragen aan de noodzakelijke veranderingen.

23 november 2022
19:00 tot 22:00 uur
Biesboschhal
Maasstraat 11, 3313 CR Dordrecht

Samen met Voedsel Anders NL organiseren we* het Food Film Fest. Voedsel Anders brengt in Nederland en Vlaanderen een groeiende beweging samen die werkt aan rechtvaardige en duurzame voedselsystemen met een verantwoord beheer van bodems, landschap, biodiversiteit en water, eerlijke prijzen en gezond voedsel voor iedereen.**

Ook in Dordrecht sluiten we daar bij aan. Voor deze avond hebben we gekozen voor de hoopgevende film 2040:
Gemotiveerd door zijn zorgen over de planeet die zijn 4-jarige dochter zou erven, begon bekroond regisseur Damon Gameau aan een reis rond de wereld op zoek naar experts en changemakers op het gebied van economie, energie, mobiliteit, landbouw en onderwijs. Hij ontdekte hij dat mensen over de hele wereld het heft in eigen handen nemen. Het is een positieve visie van wat het ‘zou kunnen zijn’.

Hoe het zou kunnen zijn en hoe jij daaraan kunt bijdragen, daarover gaan we na afloop met elkaar in gesprek. Want ook in Dordrecht gebeurt al van alles, maar dat kunnen we veel meer met elkaar verbinden, uitbouwen en samen de beweging op gang brengen!

Aanmelden: Laat hier weten of je komt, ivm koekjes en hapjes. Zo hoeven we niets weg te gooien.

*Een ander voedselsysteem gaat voor Voedsel Anders over het herstel van verbindingen: met de natuur, onze omgeving en de bodem, tussen boeren, vissers en burgers, tussen stad en platteland, tussen culturen en met mensen in andere delen van de wereld. Het geïndustrialiseerde, geglobaliseerde voedselsysteem wordt echter sterk gedreven door economische prikkels die deze verbindingen in de weg staan. Overal ter wereld beseffen mensen dat een ander voedselsysteem nodig én mogelijk is. Velen werken daar op hun eigen manier aan, met agro-ecologie en voedselsoevereiniteit als stip op de horizon.

Ook jij bent van harte welkom.

*Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Voedsel van dichtbij/ Natuur, voeding en gezondheid:
Marco Brand, Conny Taheij, Monique Mol, Leanne Stange, Oege Oevering, Jan Janssen