Volg ons04-05-2017

Bogermanschool krijgt schooltuintjes

Groen inituatief van leerkrachten Bogermanschool.

Schoolplein Bogermanschool krijgt meer groen, bloemen en een aantal schooltuintjes. Op donderdag 4 mei is de eerste spade in de grond gegaan. De leerkrachten van de school hebben begin dit jaar Duurzaamheidscentrum Weizigt om advies gevraagd.

Natuureducatie voor leerlingen van de Bogermanschool in Dordrecht

Juffrouw Anne-Margriet Holster van de DS Bogermanschool heeft Natuur en Educatiecentrum Weizigt en de werkgroep Natuur Voeding en Gezondheid (NVG) gevraagd mee te denken over het inrichten van een perceel grond op het schoolplein. Het is haar bedoeling kinderen in de praktijk in contact te brengen met de natuur en daarover les te geven. Voor een deel bestaan daarvoor al mogelijkheden bij Weizigt. Maar het zou veel mooier zijn dat ook te kunnen doen op het schoolplein van de school. NVG heeft daarom in samenwerking met de vereniging de Vrije Tuinder van de Reeweg Zuid een deel van een perceel gras op het schoolplein gefreesd en omgetoverd in een perceel grond dat ingezaaid kan worden met bloemen. Op het strook gras zullen zonnebloemen verrijzen en kruiden. De kinderen willen graag aardbeien planten.
Na het inzaaien door de kinderen zullen de lessen hopelijk nog voor de zomervakantie gegeven kunnen worden.

Hoe is het nu

De school heeft een groot plein. Het terrein is heel stenig met hekjes om bijvoorbeeld de jonge kinderen te scheiden van de oudere kinderen. Rondom de hekjes staat klimop. De planten krijgen geen kans om te groeien omdat de kinderen er graag meespelen. Achterin bij de voetbalkooi ligt een strook gras van 4 x 7 meter. Op dit stuk zou de leerkracht graag met kinderen willen moestuin tuinieren. Ook wil de school iets doen aan het stenige en hokkerige uiterlijk van het schoolplein. De school heeft vorig jaar op verzoek van de ouders het plein vergroot. Een stuk grond is toen bij het plein getrokken en betegeld.

De Bogermanschool is te vinden aan de Professor Waterinklaan nr. 43