Volg ons07-03-2019

Café Natuur als buur; pitches welkom

In dit duurzaamheidscafé gaan we het groen bekijken vanuit stadsniveau tot aan je voordeur. Van ambities tot praktijk. Gemeente Dordrecht vertelt over de groenblauwe ambitie en plannen en de activiteiten die nu plaatsvinden om van Dordrecht een klimaatbestendige en waterrobuuste stad te maken.

En daarna gaan we steeds meer de praktijk in: Hoe zorgen we voor meer groen in de stad? Hoe maak je je eigen tuin en omgeving groener? Wat doen andere bewoners om hun omgeving te vergroenen? zijn vragen die, samen met jullie, beantwoord worden.

Zaden en stekjes
Tijdens de pauze kunnen er zaden en stekjes worden geruild, zodat je thuis gelijk aan de slag kunt. Dan kan je ook de Klimaattafel van Duurzaamheidscentrum Weizigt uitproberen om te zien wat er gebeurt als er veel regenval of hoog water is.

Er is tijdens het café ook gelegenheid om je eigen initiatief of idee met betrekking tot natuur als buur te pitchen. Wil je dit graag, meld dit dan aan. Wil je niet pitchen, maar wel informatie geven, dan kan dat ook. Er is een informatietafel waar je bijvoorbeeld foldermateriaal neer kan leggen.

Programma:

19.30 uur Inloop in duurzaamheidscentrum Weizigt

20.00 uur Opening

20.10 uur Presentatie Natuur, Water en Groen in de Stad, Irma Zanders Gemeente Dordrecht

20.30 uur Presentatie Leanne Stange Duurzaamheidscentrum Weizigt – Samen maken we Dordrecht Groener, natuur, water en groen in/rond je huis en in de wijk;

20.45 uur Presentatie Frans Beuvens IVN – Natuur in de stad. Deze presentatie is onder voorbehoud

21.05 uur Pauze Zadenruil, Watertafel, Informatietafel

21.20 uur Presentatie Adoptie-groen

21.35 uur vrije Pitches van 2 minuten, aanmelden kan bij leannevandiggelen@gmail.com of jtmjanssen@gmail.com

21.45 uur 'Meedenkkwartiertje'

22.00 uur Afsluiting en borrel