Volg ons18-09-2017

Conferentie Dordt doet Duurzaam. Duurzaam doe je samen.

Conferentie 'Dordt doet duurzaam?!'

Het Platform Duurzaam Dordrecht organiseert samen met de gemeente Dordrecht een conferentie over het opgaveplan duurzaamheid van de gemeente. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 september van 16.00-21.00 uur in het Koetshuis van Duurzaamheidscentrum Weizigt.

Twee vragen staan centraal:

Waar staan we bij de uitvoering van het opgaveplan?
Hoe gaan we verder?

Het Platform Duurzaam Dordrecht ziet de uitvoering van het opgaveplan niet alleen als een verantwoordelijkheid van de gemeente, maar van de hele Dordtse samenleving: burgers, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Dordtenaren zijn van harte uitgenodigd hierover mee te praten.

Discussie en afspraken maken
Na diverse inleidingen en een rondleiding over het terrein van Weizigt zijn er van 18.30 uur tot 20.30 uur workshops over de thema’s energietransitie, mobiliteit, circulaire Economie ruimtegebruik en voorbeeldige gemeente. Daarin gaan bewoners, organisaties en ondernemers op zoek gaan naar wat zij zelf al doen, wat ze extra (kunnen gaan) doen en waarin de overheid hen ondersteuning kan bieden. Doel van de conferentie is ook om te komen tot afspraken.

Aanmelden
Er zijn slechts 120 plaatsen: opgeven kan via secretaris@platformduurzaamheiddordrecht.nl.

Het complete programma:

Programma Symposium DORDT DOET DUURZAAM

Doelgroep:

Raadsleden, burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties (max. 120 deelnemers)

Datum: 27 september 2017 van 16.00 – 21.00 uur

Locatie: Koetshuis van het Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Baerleplantsoen 30 in Dordrecht

15.30 – 16.00 uur Inloop met koffie en iets lekkers

16.00 – 16.10 uur Welkom door Frank Siewerts interim Directeur Duurzaamheidscentrum

16.10 – 16.50 uur Onder leiding van de dagvoorzitter Kim Bruggeman zullen gedurende 50 minuten Heleen Kromkamp opgavemanager Duurzaamheid en Rik van der Linden, Wethouder van o.a. Duurzaamheid van de Gemeente Dordrecht, Jan Schalk Sr. Onderzoeker bij het onderzoekcentrum Drechtsteden, Cok Sas, Voorzitter van het Platform Duurzaamheid en Fabio Pisano Business Developer Duurzame Energie B.V. (croonwolters&dros| TBI

Op prikkelende wijze uitgenodigd worden om de thema's Energie Transitie, Mobiliteit, Circulaire Economie Ruimtegebruik en Voorbeeldige gemeente met elkaar verder te brengen

16.50 – 17.10 uur Ruimte voor discussie

17.10 – 18.30 uur Lopend buffet: Catering door DAANTJE. Daantje kondigt aan wat we gaan eten.

Wandeling door DHC Weizigt: o.a. Aquarama, 3D bakken, klimaattafel, Stadsboerderij, klimaatkas en tuinen. In het koetshuis worden filmpjes over duurzaamheidinitiatieven in de regio vertoond.

18.30 - 19.45 uur. Workshop thema's Energie Transitie, Mobiliteit, Circulaire Economie. Ruimtegebruik, Voorbeeldige Gemeente waarin we op zoek gaan naar wat Uw organisatie op dit thema al zelf doet, wat u extra (kan gaan) doen en waarin de overheid u ondersteuning bieden. En…. Hoe leggen we de afspraken VAST.

19.45 – 20.00 uur. Pauze

20.00 – 20.30 uur: Terugkoppeling uit de diverse workshops waarna de Dagvoorzitter de politieke partijen uitnodigt opgeleverde suggestie(s) mee te nemen naar de volgende collegeperiode.

Debat hierover……………………

20.30 uur – 21.00 uur: Napraten met een drankje.