Volg ons28-05-2018

De toekomst van Dordrecht: deze week drie keer!

Deze week zijn er drie events voor de toekomst van de stad:
- dinsdag 29-5 om 14.00 wordt in de raadsvergadering het coalitieakkoord 2018-2022 behandeld en worden de nieuwe wethouders voor deze periode benoemd.
- Woensdag 30-5 om 20.00 in het Onderwijsmuseum: Het Stadslab presenteert de opbrengst van de discussies over de herinrichting van het gebied Spuiboulevard en omgeving.
- Andere Stadskantoren kijken: Het huidige gaat tegen de vlakte, onderdeel van de herinrichting van de Spuiboulevard en omgeving. Vrijdag 1 juni kunnen jullie met Stichting De Stad op pad, opgeven vóór donderdag as 12.00 uur. Op stadslab@groenewegvdmeijden.nl.

Het coalitieakkoord staat wel op de agenda van de gemeenteraad. Maar het akkoord zelf staat nog niet op de site. Dat wordt aan de pers, de raadsleden en Dordtenaren die input hebben geleverd aan het akkoord dinsdag om 12.30 gepresenteerd in het Spuilab aan de Spuiboulevard.
Wie de nieuwe wethouders worden staat al wel op de site: allemaal mannen: Sleeking, Stam, Burggraaf, Heijkoop en van der Linden. Jullie tellen het goed. Het is er eentje minder dan de vorige periode. Een mooie besparing die zo overgeheveld kan worden naar ondersteuning van burgerinitiatieven! Ik ben natuurlijk razend nieuwsgierig naar Kunst/Cultuur en Duurzaamheid in het nieuwe programma.

Op de publieksavond van het Spuilab, woensdagavond 20.00 in het Onderwijsmuseum, heeft iedereen de kans om zijn/haar opvattingen te geven over de opbrengst tot nu toe over de herinrichting van de Spuiboulevard en omgeving. Ik ga er heen omdat het hele gebied van Spuiboulevard tot spoor dé schakel is tussen de Binnenstad en de rest van de stad. Is er verkeerde en/of onvoldoende aandacht voor deze verbinding dan pakt dat beroerd uit voor heel Dordrecht.

Uit het affiche over de busreis op bezoek bij stadskantoren in den lande (met Stichting De Stad, vrijdag as):
Dordrecht krijgt een nieuw stadskantoor. Maar wat is de beste plek, waaraan moet het voldoen en hoe komt het eruit te zien?
Stichting De Stad wil ideeën opdoen en organiseert 1 juni een excursie.
Belangstellenden worden op deze Dag van de Architectuur uitgenodigd om af te reizen naar zes inspirerende stadskantoren. De verkenningstrip komt voort uit het Stadslab Spuikwartier. Deskundigen en betrokken bewoners bespreken daarheen ideeën voor een aantrekkelijk gebied tussen Singel en Spuiboulevard, met een nieuw stadskantoor. De excursie is verdeel over twee routes.
- bus 1 gaat naar Rotterdam, Den Bosch en Venlo;
- bus 2 gaat naar Bronckhorst, Deventer en Nijverdal.
Deelname is gratis, wel even opgeven vóór donderdag 12.00 bij stadslab@groenewegvdmeijden.nl en aangeven met welke bus je meewil. Slechts 60 mensen kunnen mee!