Volg ons23-11-2018

Drechtstadsboer wil stadlandbouw in proeftuin Amstelwijck

Amstelwijck, 'van Voetbalveld naar Voedselveld'

'Van Voetbalveld naar Voedselveld' is de strijdkreet van Drechtstadsboer voor de herontwikkeling van Amstelwijck. Zij dagen de gemeente uit om durf te tonen en hierin mee te gaan. Amstelwijck kan een prachtige proeftuin worden, een nieuwe weg voor voedsel van land naar klant, gezond eten van dichtbij.

Een film met uitleg zegt meer dan 1000 woorden

Menu voor Voedsel Anders

Je krijgt het landschap dat je eet. Pas als wij ons hiervan bewust zijn, kunnen wij de omslag maken naar een circulaire manier van landbouw bedrijven met een duurzame impact op economie, bodem, mens en dier. Proeftuin Amstelwijck i.o. vertelt het lokale verhaal en inspireert Dordtenaren om stil te staan bij hun menu. Want de tijd van gedachtenloos eten is voorbij.

Het Platform Duurzaam Dordrecht organiseert met Drechtstadsboer een voedselcafe

Woensdag 28-11 as zijn alle Dordtenaren die meer willen weten welkom in het voedselcafé. Het café begint 20.00 in Weizigt. Iedereen is van harte welkom. Geef je wel even op. Dan weet daantje van Daantje Food &Drinks hoeveel snack ze moet maken: secretaris@platformduurzaamdordrecht.nl.

Het kan niet ongelukkiger. Diezelfde avond praat een raadscommissie van de gemeente Dordrecht over de plannen voor Amstelwijck. Drechtstadsboer moet daar uiteraard bij zijn. Dat is, helaas, nodig. Gezond eten en de mogelijkheden die Amstelwijck biedt staan niet op het netvlies van de meeste raadsleden van Dordrecht. Maar Drechtstadsboer is ook aanwezig op ons gezamenlijke café. Voor raadsleden en de agenda van/voor de stad zou het ook goed zijn om ook hier hun oor te luister te leggen.