Volg ons



06-09-2018

Duurzaamheid in Dordrecht, een onafhankelijk onderzoek geeft aan dat er veel nodig is

Dordrecht staat in de top 10 van de minste A en B energielabels met 18,9 procent. Daarmee is zij de grootste gemeente uit het rijtje. Dat blijkt uit onderzoek van Calcasa, een onafhankelijk onderzoeksbureau.

Dordrecht is een stad met veel monumenten, die zijn niet gebouwd op duurzaamheid. Daarnaast bestaat de stad voor een groot gedeelte uit jaren ‘50, ‘60 en ‘70 woningen, volgens wethouder Rik van der Linden. Er liggen al verschillende plannen op tafel om de huizen duurzamer te maken. Een aantal maatregelen hiervoor zijn het plaatsen van zonnepanelen, dubbelglas en isolerende materialen.

In 2050 moet de stad gasvrij zijn maar de gebouwde omgeving al in 2030. Dat is een flinke opgave voor de gemeente. Naast het aanpassen van huizen, moeten ook de bewoners overtuigd worden van het belang van energiezuinig wonen.

Dit nieuwsbericht komt van RTV Dordrecht. Op YouTube staat nog een RTVD-filmpje over het onderwerp.

Calcasa onderzocht ook het prijseffect van energielabels bij de verkoop van een woning. Uit het onderzoek, waarbij alle sinds 2015 verkochte woningen werden geanalyseerd, blijkt dat een beter energielabel leidt tot een gemiddeld 2% hogere verkoopprijs. Des te beter het energielabel, des te hoger het verschil in verkoopprijs.