Volg ons23-10-2017

Eneco aandelen, vervolg. Delft tegen, brief van werknemers tegen verkoop!

Uit het Financieel dagblad:

Personeel Eneco schrijft gemeenten aan over verkoop bedrijf

De ondernemingsraad (or) van Eneco heeft namens de 3500 werknemers gementeraadsleden en wethouders opgeroepen goed na te denken over de verkoop van aandelen in het energiebedrijf. Werkgelegenheid en de duurzame doelstellingen van het bedrijf zouden hierbij leidend moeten zijn.

In de brief zegt de ondernemingsraad deze voorwaarden te missen in de discussies in de gemeenteraden over de mogelijke verkoop van aandelen Eneco. Dat vindt de or zorgelijk. De 53 gemeenten die aandeelhouder zijn van het bedrijf moeten deze maand beslissen of ze hun belang willen verkopen.

De gemeenteraad van Rotterdam, met een belang van bijna 32% de grootste aandeelhouder, is een week geleden akkoord gegaan met de verkoop. In Den Haag en Delft, samen goed voor 19% van de aandelen, is men tegen het afstoten van hun belang in Eneco

In Dordrecht neemt de gemeenteraad op 31 oktober as een principebesluit over de verkoop van de aandelen. Het platform Duurzaam Dordrecht is benieuwd of hier de argumenten van duurzaamheid en werkgelegenheid wel op waarde gewogen worden. Het Platform is, zoals bekend, tegen verkoop van de aandelen. Mocht er toch verkocht worden dan stelt het platform voor om de opbrengst in een 'duurzaamheidsfonds' te storten. Een maatschappelijk Raad van Toezicht dient, volgens het platform, toezicht te houden op de bestemming en besteding van de middelen uit het fonds. Het platform is graag bereid om zitting te nemen in zo'n Raad van Toezicht.