Volg ons01-02-2018

Energiecafé overvol en succesvol

De informatieavond over wonen zonder aardgas is een groot succes geworden. We hoopten op minimaal 50 mensen, het werden er 180!. Gert Jan van der Kolm leidde ons voortvarend door de avond. In zijn welkomstwoord gaf hij het belang er van aan: het is hoognodig om van fossiele energie, zoals aardgas, af te komen. Om de verdere opwarming van het klimaat zoveel mogelijk te voorkomen en ook om de aardgaswinning in Groningen te kunnen stoppen.

Jacqueline van Dongen, portefeuillehouder Duurzaamheid van de regio Drechtsteden prijsde Gerrit Jan zijn opstelling: we gaan er voor! De afgelopen paar jaar heeft de regio hard gewerkt aan een plan voor de energietransitie: de Energiestrategie Drechtsteden. Nu moeten we het waar gaan maken en daarbij willen we iedereen mee hebben. Dat kost veel inspanning en ook veel geld. "Bedenk daarbij niet alleen ‘Wat kost het?’ Bedenk ook: ‘Wat kost het als je het niet doet!”.

In zijn presentatie benadrukte ook Sean Huizinga de noodzaak om van het aardgas af te gaan. Hij liet zien hoe je van het gas af kunt komen. Een goede optie is een warmtepomp, maar daar komt nog heel wat bij kijken.

In een aantal interviews met mensen die al ervaring hier in hebben liet zien dat het nu al goed kan. Daar komt best veel bij kijken. Als Drechtse Stromen willen we samen met bewoners uitzoeken hoe we in elke situatie tot gasloos komen. Door daarmee ervaring op te doen en die ook te delen komen we steeds verder. Vanuit deze avond willen we bijeenkomsten organiseren, toegespitst op verschillende woningtypen.

G
M
T
Taal herkennenAfrikaansAlbaneesArabischArmeensAzerbeidzjaansBaskischBengaalsBirmaansBosnischBulgaarsCatalaansCebuanoChichewaChinees (ver)Chinees (trad)DeensDuitsEngelsEsperantoEstsFinsFransGallicischGeorgischGrieksGujaratiHaïtiaans CreoolsHausaHebreeuwsHindoestaansHmongHongaarsIersIgboIJslandsIndonesischItaliaansJapansJavaansJiddischKannadaKazachsKhmerKoreaansKroatischLaoLatijnLetsLitouwsMacedonischMalagasiMalayalamMaleisMalteesMaoriMarathiMongoolsNederlandsNepaleesNoorsOekraïensOezbeeksPerzischPoolsPortugeesPunjabiRoemeensRussischServischSesothoSinhalaSlovaaksSloveensSoedaneesSomalischSpaansSwahiliTadzjieksTagalogTamilTeluguThaiTsjechischTurksUrduVietnameesWelsWit-RussischYorubaZoeloeZweeds
AfrikaansAlbaneesArabischArmeensAzerbeidzjaansBaskischBengaalsBirmaansBosnischBulgaarsCatalaansCebuanoChichewaChinees (ver)Chinees (trad)DeensDuitsEngelsEsperantoEstsFinsFransGallicischGeorgischGrieksGujaratiHaïtiaans CreoolsHausaHebreeuwsHindoestaansHmongHongaarsIersIgboIJslandsIndonesischItaliaansJapansJavaansJiddischKannadaKazachsKhmerKoreaansKroatischLaoLatijnLetsLitouwsMacedonischMalagasiMalayalamMaleisMalteesMaoriMarathiMongoolsNederlandsNepaleesNoorsOekraïensOezbeeksPerzischPoolsPortugeesPunjabiRoemeensRussischServischSesothoSinhalaSlovaaksSloveensSoedaneesSomalischSpaansSwahiliTadzjieksTagalogTamilTeluguThaiTsjechischTurksUrduVietnameesWelsWit-RussischYorubaZoeloeZweeds
Spraakfunctielimiet is 200 tekens