Volg ons12-10-2016

Frits Lakemeier wint eerste prijs

Frits Lakemeier heeft de OCD-prijs gewonnen voor het beste idee voor versnelling van een duurzaam project. Zijn idee is om te laten onderzoeken wat het effect is van Waardering/beloning van burgers die hun voetafdruk verbeteren. Frits Lakemeier is onder meer projectleider bij Drechtste Stromen en voorzitter van Zon op Zwijndrecht.

Om het 20-jarig jubileum van Dordt Duurzaam te vieren, heeft het OCD, het Onderzoekcentrum Drechtsteden, als prijs haar kennis en ervaring aangeboden om één duurzaam idee/project te versnellen. In 1996, 20 jaar geleden, is Dordt Duurzaam gestart, eerst als papieren nieuwsbrief. In de jaren daarna werd begonnen met Dordt Duurzaam discussies en inmiddels is Dordt Duurzaam een digitaal nieuwsplatform voor duurzaam nieuws over energie, circulaire economie, ruimte en mobiliteit vanuit de gemeente Dordrecht.

De prijs is op uitgereikt tijdens het eerste kennisatelier van het OCD op de dag van de duurzaamheid, 10 oktober 2016. Het eerste kennisatelier van het OCD stond in het teken van Kansrijk samenwerken aan energiebesparing.

Tijdens het kennisatelier praatten regionale ambtenaren en vertegenwoordigers uit bedrijfsleven en burgerinitiatieven elkaar bij aan de hand van een aantal presentaties. Het OCD zal in de toekomst vaker een kennisatelier gaan organiseren.