Volg ons11-06-2019

Groen lintje voor Big Rivers

Het Groene Lintje is een publieksonderscheiding voor personen of organisaties die zich inzetten voor groenere en duurzamer Drechtsteden. Een ieder heeft de afgelopen weken kunnen stemmen op één van de (zeven) ingediende nominaties. Het Groene Lintje 2019 is door GroenLinks Drechtsteden uitgereikt aan het Big Rivers – Let’s Go Green team.

Verduurzaming
Dit Let’s Go Green team zet zich al sinds een aantal jaar in voor verduurzaming van het Big Rivers festival. Het doel is om de ‘ecologische voetafdruk’ van het festival zo klein mogelijk te maken. Dat maakt gezien de grootte van het festival écht een verschil (ca. 125.000 bezoekers in 2018)! Een paar voorbeelden van verduurzaming van Big Rivers; herbruikbare bekers (reductie van ca. 3 ton afval!), een digitaal programmaboekje in plaats van drukwerk en de decoratie van het festival wordt hergebruikt dan wel gerecycled. Platform Duurzaam Dordrecht heeft ook meegdacht over duurzame maatregelen.

Het Let’s Go Green team blijft werken aan verduurzaming van het Big Rivers festival en dat doen ze met een open blik. Zo is iedereen, die ideeën heeft om de duurzaamheid te bevorderen, uitgenodigd om deze ideeën kenbaar te maken aan het Let’s Go Green team.

Foto Dordrecht.net