Volg ons09-05-2016

Het begint met stokjes

Week van het Water

Zelf je watertuintje maken. Vraag het je kinderen, een schitterend idee!

Op 6 mei was er een waterspeelmiddag in Weizigt.

Proefjes doen met water, een waterglijbaan, en ook een mini-watertuintje maken.

Prachtig om dolenthousiaste kinderen te zien. Van 3 tot veel ouder dan 13. Heel geconcentreerd bezig om takjes, steentjes, schors, stro en ook bloemetjes op een vlakje klei van 20 bij 20 cm te verwerken tot een aantrekkelijk minituintje.
Wat zie je dan? De kinderen vinden het hartstikke leuk; en je ziet van die pubers waarvan je denkt… die vinden dat natuurlijk megastom.. plotseling zitten ze met de tong tussen de lippen een kunststukje te maken. Ja, zelfs sommige ouders grijpen de kans om weer even helemaal jong te zijn.

En dat niet alleen! Kijk je door je oogharen.. wat zie je dan nog meer voor tuingeluk?

  • Als je het zelf hebt gemaakt is het twee keer zo mooi.
  • Vieze handen? Maakt niks uit. Leuk bezig zijn; daar gaat het om!
  • Natuurlijke materialen zijn aantrekkelijker: Bloemetjes doen het helemaal.

Wat betekent dat voor ons?

We konden de kleiplaatjes soms maar net aangesleept krijgen. En we moesten nog even hulptroepen inroepen voor extra materiaal; maar alles kwam goed. Anne hoefde maar één keer het Weizigtpark in te hollen om boterbloemen en paardenbloemen te plukken.

We waren in alle drukte de waterboodschap soms ook even vergeten; maar er waren toch nog een paar volwassenen die wateroverlastproblemen hadden en die met ons wilden delen. Wordt dus vervolgd, want we hebben afspraken gemaakt voor een nader bezoek.

Kortom: Weizigt, ouders en vooral de kinderen.. bedankt voor een mooie middag.