Volg ons21-06-2021

Nieuwe partner voor Kas De Oude Beer, Mushmanmushrooms

Stadslandbouwkas De Oue Beer heeft er weer een nieuwe samenwerkingspartner bij, het bedrijf Mushmanmushrooms van Tony Netten en Mandy van Doorn, met het oog op circulaire voedselproductie op het Eiland van Dordt en daar zijn zij trots op. De kas fungeert vaak als schakel tussen- en met lokale voedselinitiatieven om uiteindelijk een sterk zelfvoorzienend en milieubewust netwerk te vormen met elkaar.

Nieuws van kas de Oude Beer,

Stadslandbouwkas De Oue Beer heeft er weer een nieuwe samenwerkingspartner bij, het bedrijf Mushmanmushrooms van Tony Netten en Mandy van Doorn, met het oog op circulaire voedselproductie op het Eiland van Dordt en daar zijn zij trots op. De kas fungeert vaak als schakel tussen- en met lokale voedselinitiatieven om uiteindelijk een sterk zelfvoorzienend en milieubewust netwerk te vormen met elkaar. Mushmanmushrooms teelt in de kelder van DOOR bijzondere culinaire en gezondheidsbevorderende paddenstoelen producten zoals verse paddenstoelen, kweeksetjes voor thuisteelt, tincturen en poeders. Paddenstoelen zijn ook een heerlijk alternatief als vleesvervanger. Mushmanmushrooms doneert het restproduct, het z.g.n. champost aan kas de Oude Beer zodat wij het kunnen gebruiken als compost voor het stimuleren van ons bodemleven.

Wil je ook eens culinaire verse paddenstoelen zoals Lionsmane (pruikzwam) of de roze oesterzwam proberen of een kweeksetje om zelf thuis te telen en supervers te oogsten neem dan eens een kijkje op de website https://www.mushmanmushrooms.com/ je kunt daar ook veel informatie vinden over de gezondheidsvoordelen van het consumeren van paddenstoelen.