Volg ons07-07-2016

Ontwerp bewoners Damplein gereed.

De werkgroep 'Nieuw Damplein' heeft hard gewerkt aan een nieuw plan voor het hart van Dubbeldam. De werkgroep heeft gekozen voor een plein waar de auto’s te gast zijn en het prettig verblijven is. Wel heeft de werkgroep rekening gehouden met de eis van de gemeente het bestaand aantal parkeerplaatsen te handhaven.

Het prettig verblijven komt o.a. tot uitdrukking door de weg voor de winkels (vanaf Loesette tot Eye Wish Groeneveld) af te sluiten voor het verkeer en er wandelgebied van te maken. De markt kunt u er, zoals gewoonlijk, elke dinsdag aantreffen. De 'witte' vlekken op de eerste tekening zijn de standplaatsen (groenten, kaas, loempia’s, vis enz.) die u elke week op het Damplein tegenkomt.

Het plein voor Fons’ snackcorner en Laura’s keuken wordt groter. Een idee van een mogelijke inrichting waar het ook prettig verblijven is, ziet u als u door scrolt. De werkgroep is heel benieuwd naar uw idee over een inrichting voor dit plein!

Op deze tekening ziet u tevens een doorgang gemaakt in de groene afscheiding tussen plein en parkeerruimte, om zo makkelijker bij de winkels te komen.

Het monument wordt iets naar achteren verplaatst. Dit betekent niet dat het niet belangrijk zou zijn voor de werkgroep. Integendeel, er is nog overwogen het monument te verplaatsen naar het plein voor Fons’ snackcorner en Laura’s keuken, maar in verband met de vandalisme-gevoeligheid op die plaats is er toch voor gekozen het monument meer naar achteren te verplaatsen. Wel is daar rekening gehouden met de ruimte die nodig is voor de jaarlijkse herdenking. Ook is het zo geplaatst dat het nu mooi in de zichtlijn staat van de winkelplint, het minder is verstopt.

Over het ontwerp verscheen op 5 juli een artikel in het AD. Dat is hier terug te lezen.

Reacties

De werkgroep is heel benieuwd naar uw reactie en stelt het op prijs die (in verband met de vakantieperiode) deze voor 24 augustus (was eerst 1 augustus) a.s. te mogen ontvangen. Dit kan naar het mailadres van Ada de Graaf amdegraaf@kliksafe.nl