Volg ons11-07-2023

Rechtstreex en Voedselbank op Big Rivers

Rechtstreex en Voedselbank Dordrecht zijn zaterdag- en zondagmiddag tijdens het Big Rivers Festival te vinden in de Kloostertuin. Hier kun je kennismaken met voedsel van dichtbij en vers en gezond voedsel doneren aan de voedselbank.

Vanuit onze werkgroep Voedsel van dichtbij zetten we ons in voor de mogelijkheden om voedsel uit je eigen omgeving te kopen, eten uit de seizoenen en gezond en betaalbaar voedsel voor iedereen.

Voor Rechtstreex Dordrecht en de Voedselbank Dordrecht hebben we een kraam tijdens Big Rivers mogelijk gemaakt. Bezoekers konden zaterdagmiddag kennismaken met voedsel van dichtbij en vers en gezond voedsel doneren aan de Voedselbank. Helaas kon vanwege de slechte weersvoorspelling de kraam zondagmiddag niet worden opgezet.

Rechtstreex haalt bestelde producten op bij boeren in een cirkel van circa 50 kilometer rond Rotterdam. Deze sociale onderneming heeft momenteel twee afhaalpunten in Dordrecht, aan de Steegoversloot en de Weeskinderendijk. Hoe mooi zou het zijn als elke Dordtse wijk een eigen afhaalpunt heeft! Heb jij een locatie of interesse om wijkchef te worden? Mail ons.

Kijk hier voor lokale adressen voor voedsel van dichtbij.