Volg ons10-09-2018

Repair café Centrum Start het 5de seizoen, 15 september as in Stapal, Otto Dicke plein 1

Repair Café Centrum start voor het 5e seizoen!

Repair Café Dordrecht-Centrum gaat weer van start a.s. zaterdag 15 september, in wijkcentrum StaPal, Otto Dickeplein 1 in Dordrecht. Alweer voor het vijfde seizoen staan onze vrijwilligers klaar om u gratis te helpen met het repareren van uw kapotte spullen.
Het draait in ons Repair Café-Centrum allemaal om (samen) repareren. Diverse vaklieden staan voor u klaar: fietsenmakers, computer specialisten, kledingmaaksters, elektriciens en meubelmakers helpen u gratis bij alle mogelijke reparaties. Gereedschap is aanwezig. Mensen die het Repair Cafe bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Fietsen, computers, elektrische apparatuur, kleding, speelgoed... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Cafe weten bijna altijd raad en/of geven u advies mee.
Waarom zijn er Repair café's?
Door repareren te promoten, wil Repair Café Centrum bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Leo Jabaaij. "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."
Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een leuke manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Leo Jabaaij: "Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een computer of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt."
Leo Jabaaij wijst erop dat repareren ook geld en kostbare grondstoffen bespaart, en bijdraagt aan de beperking van de CO2-uitstoot. "Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Reparaties in ons Repair Cafe zijn gratis, maar een kleine vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld" .
Weggeeftafel
We hebben ook een weggeeftafel! Alleen tijdens ons Repair Café, mag u hiervan spullen (als u deze goed kunt gebruiken) gratis meenemen. Of u mag deze tafel ook - met nog goed bruikbare kleine spullen - aanvullen.
Graag tot zaterdag!!

Repair Café Dordrecht-Centrum wordt elke 3e zaterdag van de maand, van 10.00 tot 13.00 uur georganiseerd in wijkcentrum Sta-Pal, Otto Dickeplein 1 (tegenover Veer-Merwekade) in het centrum van Dordrecht.