Volg ons10-12-2020

Kansen voor de Spuiboulevard

Samen met de gemeente Dordrecht organiseerde Stichting DE STAD opnieuw een Stadslab. Onderwerp was het stedenbouwkundig raamwerk en beeldkwaliteitsplan voor het gebied bestaande uit het huidige Stadskantoor, het gebouw van de Sociale Dienst, de Spuihavengarage en Crownpoint aan de Spuiboulevard. Het Stadslab vond digitaal plaats op woensdag 4 november 2020. Belangstellenden vormden een brede vertegenwoordiging van Dordtenaren.

STAD-voorzitter Hendrik-Jan Groeneweg verzorgde een introductie en Anneke van Veen lichtte als de moderator het programma toe. Namens de gemeente lichtte projectleider Willem Zwama de inspraakprocedure toe. Aansluitend presenteerde Ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw De Zwarte Hond het stedenbouwkundig ontwerp.

Na dit collectieve gedeelte werd het programma voortgezet in aparte groepjes van 6 mensen. Elk werden geleid door bestuursleden van Stichting DE STAD. Circa 40 mensen namen deel. Een volledig verslag(rapport met resultaten) is terug te lezen op de site van St DE STAD.