Volg ons13-10-2016

Stadslab Water in de Dordtse ruimte legt geveltuin aan in Weizigt

Duurzaamheidscentrum Weizigt heeft sinds woensdag 12 oktober nu ook een eigen geveltuintje. Hoezo denk je misschien, er is daar toch volop groen, met moestuin en bijzondere planten. Ja het is ook bedoeld als voorbeeld hoe iedere bewoner een eigen geveltuintje kan maken.

Een paar weken geleden heeft het stadslab Water in de Dordtse ruimte met de wijklijn van de gemeente gebeld met het verzoek of ze een geveltuintje mochten maken in de Week van het water op het terrein van Weizigt. De wijkopzichter van Stadsbeheer verleende graag zijn medewerking en stuurde twee stratenmakers om ter plekke de stenen eruit te halen en een betonnen rand erin te plaatsen. De tuinman van Weizigt werkte graag mee en mengde tuinaarde door het zand en plaatste samen met Monique Mol, Rien Val en William Nederpelt van het stadslab een paar frisse groene planten. Na een half uurtje zag de muur er ineens heel anders uit, groen en gezellig.

Dit kan dus ook voor uw huis geregeld worden, als u de wijklijn 14078 belt. U zorgt zelf voor de potgrond en de plantjes en dat geeft u dan vast een fijn gevoel, meer groen in de straat en het is ook nog een fraai gezicht.

Een folder met meer informatie vind je hier. Over de week van het water is meer te zien in het programma van RTV Drdrecht