Volg ons01-07-2020

Subsidie voor Dordtenaren met waterinitiatieven.

Help mee om Dordrecht klimaatbestendiger te maken!

Wateroverlast is een groeiend probleem in Dordrecht. Het is een van de gevolgen van de klimaatveranderingen. De overheid kan deze gevolgen niet allemaal alleen verhelpen, daar heeft het waterschap jouw hulp bij nodig.

Waterschap Hollandse Delta

Johan van Driel, heemraad Water & Klimaat van het Waterschap Hollandse Delta: “Het waterschap bereidt zich voor op een klimaat met extremer weer. Zoals hoosbuien, hogere temperaturen en langere periode van droogte. We treffen hiervoor maatregelen zoals het creëren van extra waterberging en langer vasthouden van water in een gebied. Ook u kunt zich voorbereiden op een veranderend klimaat. Bijvoorbeeld door de tuin watervriendelijk te maken of met een groen dak. Of simpelweg tegels er uit te halen. Met deze subsidie kan iedereen in het waterschap bijdragen aan het veranderend klimaat, voor nu en voor onze kinderen.”

Samen willen zij er voor zorgen dat wijken klimaatbestendiger worden. Meer groen en minder tegels, waterbergende groene daken en regenwateropvang maken de omgeving een betere 'spons' voor een plotseling teveel aan water.

Subsidie aanvragen

Voor 2020 stelt het waterschap subsidie voor particulieren beschikbaar. Deze bedraagt 20% van de projectkosten, met een maximum van € 5.000 aan subsidie. De procedure verschilt voor kleine projecten (tot € 1.000) en grotere projecten, tot € 25.000.

Kijk snel voor meer informatie op de site van het waterschap.