Volg ons05-11-2018

Test jezelf, duurzaamheidsscan

Ken jezelf, vul de scan in.

Hoe duurzaam denk je dat je bent, en hoe duurzaam ben je echt? Het Onderzoekscentrum Drechtsteden attendeerde ons op een scan voor volwassenen. Test jezelf en vul de scan in. Na het invullen krijg je de antwoorden te zien. Voeding is volgens het onderzoeksbureau een van de belangrijkste onderwerpen.

Met ons Voedselcafé op 28-11 as (20.00 in Weizigt) zit het Platform dus helemaal goed.

Het Onderzoekscentrum Drechtsteden deed nader onderzoek naar aanleiding van de scan.

Over heel Nederland hebben zo'n 1.150 mensen deze scan ingevuld. Het verslag van het Onderzoekscentrum Drechtteden wordt binnenkort op de hun website geplaatst. Dat nemen wij dan graag over. Zoals al gezegd is voeding het onderwerp dat de invullers van de scan als het meest belangrijk aanmerken. Ongeveer een derde eet meestal of altijd groente uit de eigen regio of koopt meestal of altijd biologisch voedsel. De rest doet dat dus niet of af en toe. Er is nog een wereld te winnen.

Vind jij duurzaamheid belangrijk?

Op deze vraag antwoorden veel mensen volmondig JA, sommigen weten het niet zo goed, anderen zeggen NEE. Toch zegt vrijwel iedereen dat zij/hij de aarde goed wil doorgeven aan kinderen en kleinkinderen, aan volgende generaties. Hoe doe je dat? Daarmee gaat het vooral om de vraag:

Wat kan jij doen voor een duurzame samenleving?

Om te weten te komen wat jij zelf kunt doen is het goed om eerst te zien hoe duurzaam je gedrag nu is. Vul de vragenlijst in en zie hoe duurzaam jij bent. En laat je stimuleren om nog duurzamer te worden. Het is er belangrijk genoeg voor.

Voor Jongeren is er een aparte Duurzaamheidsscan

Voor jongeren is er de eigen Jongeren Duurzaamheidsscan . Leuk, nuttig en interessant om zelf te doen of samen met de hele klas of groep.

Duizend Duurzame Daden

De al bijna 15 jaar bestaande vrijwilligersorganisatie Duizend Duurzame Daden heeft beide scans ontwikkeld om de ontwikkeling naar een duurzame samenleving te versnellen. De scans hebben tot doel om jou en iedereen bewust te maken van de duurzaamheid van je eigen gedrag en je te stimuleren om bij alles wat je doet rekening te houden met het effect op duurzaamheid.

Ontwikkeling naar duurzaamheid is te belangrijk om aan het toeval over te laten.