Volg ons07-03-2018

Verkiezingscafé Duurzaamheid, vanavond 7 maart, 20.00, Weizigt, wie gaat dat betalen?


De laatste mail als voorbereiding op het verkiezingscafé duurzaamheid vanavond. We gaven al aan dat er veel moet gebeuren. Op het gebied van Schone lucht, gezond voedsel en voedselproductie dicht bij de stad, energie. Maar ook de vraag wie dat gaat betalen moet beantwoord worden.

Geld, geld, geld. De wereld draait erom. Er bestaat niks anders zou je soms denken.
De andere vraag is, heb je het er voor over? Wij vinden dat duurzaamheid wat mag kosten. En niet zomaar voor rekening van de inwoners kan worden gebracht!
Hoe dan?
De gemeente gaat aandelen Eneco verkopen, althans is het plan. Dat levert honderden miljoenen op. Geld dat de consumenten, wij dus, bijeen hebben gebracht.
Met de verkoop van de aandelen Eneco geeft de overheid een troef op het gebied van duurzaamheid uit handen. De opbrengst moet wat ons betreft dan ook voor duurzaamheid behouden blijven. In een duurzaamheidsfonds.
Een stap verder is dat niet de gemeente alleen gaat beslissen waar in duurzaamheid dit geld voor wordt ingezet. Het Platform vindt dat er een maatschappelijke raad van toezicht op moet gaan toezien. Hier zitten organisaties op het gebied van duurzaamheid in. Ook bedrijven overigens. En corporaties. En particuliere woning bezitters. En wijken. Betrek de stad erbij! Anders gaat het nooit lukken.
Aanmelden kan HIER