Volg ons



08-09-2022

Weizigtpark in de raadscommissie aan de orde geweest

3200 Handtekeningen onder de petitie. Afgelopen dinsdag in de raadscommissie. Op 7-9 was er nog een wandeling door het Park. 23-9 voorafgaand aan de gemeenteraad een demonstratie op het stadhuisplein, 13.15-14.00.

Het Weizigtpark deze week.

Dinsdagavond waren insprekers te gast bij de raadscommissie van de gemeente. De insprekers van Natuurlijk Weizigt deden het perfect. De Fietsersbond sprak ook in en stelde, consistent met hun eerdere standpunten, dat zij belang hebben bij alles wat te maken heeft met de fietsenstalling aan de achterkant van het Station. Een inspreker die namens mensen uit Crabbehof sprak die problemen hadden met Q-Buzz kwam wat mij betreft minder uit de verf. De voorzitter van de bomenridders zei nogmaals dat zij goed kunnen leven met het oorspronkelijke plan inclusief de vermindere kap van zo'n 30 bomen. Hij belichtte eveneens de noodzaak van onderhoud op niveau om niet alleen het Weizigtpark groen te houden. Dat geldt ook voor bomen in de hele stad.

De bijeenkomst van de raadscommissie was 'beeldvormend'. Dat betekent dat insprekers worden aangehoord en de leden van de commissie vragen stellen om hun beeld duidelijk te maken. Natuurlijk Weizigt kan bogen op 3200 handtekeningen onder een petitie van hen. De inspreker uit Crabbehof kon niet anders zeggen als dat er nog geen achterban is. De voorzitter van de Bomenridders deelde mee dat zij een Stichting zijn zonder duidelijke achterban. De raad kan alleen nog iets aan de plannen veranderen als ze dat volgende week met een motie in de gemeenteraad besluiten. Extra ruimte om in de commissie nog een keer inhoudelijke over het plan te debatteren werd niet gegeven. De voorzitter van de commissie, tevens fractievoorzitter van Gewoon Dordt die voor de plannen van het college zijn, besloot zo na raadpleging van de wethouders en ambtelijke adviseurs. Erg frustrerend is het dat nader politiek overleg zo onmogelijk wordt gemaakt.

Op 7-9 hield Natuurlijk Weizigt nog een keer een wandeling door het park.

As dinsdag 13-9 demonstreren zij, met ieder die zijn/haar stem ook wil laten horen, op het Stadhuisplein. Van 13.15-14.00, voorafgaand aan de raadsvergadering. Komen jullie ook?