Volg ons12-10-2016

Wie verdient de vrijwilligersprijs 2016

De gemeente nodigt iedereen uit om instellingen, organisaties of groepen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het vrijwilligerswerk aan te melden voor de Vrijwilligersprijs 2016. Daarmee wil ze alle vrijwilligers in Dordrecht in het zonnetje zetten.
Dit jaar zijn er wederom drie mooie prijzen beschikbaar: één hoofdprijs van €2.000,-, voor de tweede plaats €1000,- en voor de derde plaats €500,-.

Aanmelden
Kandidaten voor de Vrijwilligersprijs 2016 kunnen tot 4 november aangemeld worden via dit aanmeldformulier. Alle vrijwilligersorganisaties hebben een brief gekregen met de voorwaarden . De selectiecommissie (*) kiest uit alle inzendingen vier instellingen, organisaties of groepen. Daarnaast kiest het publiek online een vijfde nominatie voor de Vrijwilligersprijs 2016. Hierna kiest de jury de drie winnaars.

Voorwaarden
Voor de aanmeldingen gelden voorwaarden. Zo moet het gaan om officieel vrijwilligerswerk binnen de gemeente en alleen een organisatie, instelling of groep kan worden aangemeld. De prijs is dus niet voor een persoon. Het vrijwilligerswerk moet inspirerend zijn. Bij de keuze van de winnaars wordt gelet op de maatschappelijke betekenis van het werk en de zorg die de organisatie of instelling besteedt aan de werkomstandigheden van de vrijwilligers.

Uitreiking
Op woensdag 7 december reikt wethouder Karin Lambrechts de prizens 2016 uit in Schouwburg Kunstmin. Direct na de uitreiking van de Vrijwilligersprijs is er een groot feest voor alle Dordtse vrijwilligers.

(*) De selectiecommissie bestaat uit drie raadsleden en drie vrijwilligers. De jury bestaat uit een vertegenwoordiger van de pers, de winnaar van vorig jaar, een vertegenwoordiger uit het bedrijfsleven en een vrijwilliger, onder voorzitterschap van wethouder Karin Lambrechts.