Volg ons21-02-2020

Wordt energiecoach!

Vind je het een leuke uitdaging om medebewoners te helpen met energie besparen? Om te vertellen welke eenvoudige maatregelen snel comfort én een lagere energierekening opleveren? Samen met bewonersinitiatief Drechtse Stromen zoekt de gemeente Dordrecht enthousiaste mensen die aan de slag willen als energiecoach. Doe je ook mee? Aanmelden kan via www.drechtsestromen.net.

Waarom energiecoaches?
Samen staan we voor een grote uitdaging rond ons energiegebruik. Met kleine besparingsmaatregelen in huis kunnen we vast een stap zetten. Belangrijk! Want wat we niet verbruiken, hoeven we ook niet op te wekken. Mensen willen vaak wel, maar weten niet wat ze kunnen doen of waar te beginnen.

De gemeente Dordrecht organiseert dit jaar activiteiten om woningeigenaren in de stad te helpen met energiebesparende maatregelen voor hun huis. We beginnen in de wijken Crabbehof, Wielwijk en Oud- en Nieuw-Krispijn. Hier staan veel oudere woningen met een lager energielabel.

Wat gaat u doen als energiecoach?
Samen met Drechtse Stromen en andere energiecoaches organiseer je diverse activiteiten voor woningeigenaren in Crabbehof, Wielwijk en Oud- en Nieuw-Krispijn. Op bekende ontmoetingsplekken verzorgen de energiecoaches inloopspreekuren. Ook organiseren energiecoaches buurtacties en gaan ze langs bij woningeigenaren om hen te informeren en adviseren. En wanneer nodig helpen energiecoaches met het aanbrengen van bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrips of ledverlichting.

Wat bieden wij?
Energiecoaches krijgen een korte training van medevrijwilligers van Drechtse Stromen. Belangrijkste voorwaarde is dat je het leuk vindt om anderen te helpen. Je werkt samen met andere energiecoaches onder begeleiding van Drechtse Stromen. Voor jouw inzet ontvang je een vrijwilligersvergoeding. Daarvoor is het wel nodig dat je voor minimaal 1 jaar 2 keer in de maand een paar uur actief kunt zijn; dat kan zowel door de week als op zaterdag. De eerste training en buurtactiviteiten zijn uitgesteld vanwege het Coronavirus,