Volg ons18-10-2017

Zorgboerderij Veldlinden bestaat 10 jaar.

Zorgboerderij Veldlinden bestaat in oktober 10 jaar. Op 20 oktober hebben zij open dag. Van 10.00-15.00 uur. Van hun site halen wij de volgende informatie:

Ik ben Yvonne in’t Veld en in oktober 2007 ben ik gestart met de zorgboerderij. Uit eigen ervaring heb ik gezien wat voor positief effect het werken in de natuur heeft op mensen met een beperking. Door deze ervaring heb ik besloten om te kijken om naast ons akkerbouw bedrijf een zorgboerderij te beginnen.

Dit omdat er in die tijd op het Eiland van Dordrecht nog niet veel op dit gebied was voor mensen met een beperking. Dit heeft geresulteerd in de verhuizing naar boerderij ’t Kerkje gelegen in een voor veel mensen onbekend gedeelte van natuurgebied de Dordtse Biesbosch. Hier bieden wij dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking en mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Wat maakt ons uniek?: Ik denk de open houding. Het is belangrijk dat mensen deel nemen binnen de maatschappij. Dit proberen wij binnen ons werk zoveel mogelijk te integreren. Zo nemen we de hulpboeren mee naar tuincentra of groothandels. Komen vertegenwoordigers graag bij ons even een kopje koffie drinken, bezoeken scholen, verenigingen die rondleiding willen ons, werken we samen met de praktijkschool die bij ons trekker rijlessen geven. En ieder jaar houden we een open dag deze vind plaats in oktober zie voor meer info onze nieuwspagina.

De werkzaamheden: We bieden tal van activiteiten en proberen deze zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen en behoeftes van de hulpboeren. Activiteiten zijn onder andere:

Het verzorgen van shetland pony’s, schapen, geiten, koeien, varkens, kippen, konijnen, cavia en chincilla’s.
Voer klaarmaken voor de dieren, het klein snijden van brood en bieten, gras plukken en mais pellen
Dierverblijven schoonmaken.
Activiteiten die gerelateerd zijn aan de landbouw. Het voorzaaien van groenten en planten, onkruid wieden, groente oogsten. We verbouwen o.a. aardappels, mais, bol chrysanten en hebben een moestuin en kas.
Daarnaast zoeken we altijd nog naar andere leuke activiteiten, zo hebben we onlangs een wilgenveld aangelegd om in de toekomst manden te gaan vlechten. Meer hierover in kopje nieuws berichten.

Hulpboer worden? Om bij ons hulpboer te worden moeten er een aantal stappen doorlopen worden.

We vinden het belangrijk dat mensen zelf kunnen kiezen waar ze willen werken. Het is daarom belangrijk dat er eerst gekeken wordt of de werkzaamheden je aanspreken en of er een klik is met ons en de andere hulpboeren.

Voor de plaatsing is er een indicatie voor dagbesteding nodig, deze indiactie verloopt vooralsnog via het CIZ. Wij werken hierbij samen met gehandicapten organisatie Syndion, o.a. gebruiken zij een ruimte waar zij houtbewerking aanbieden aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.