Volg onsDordtse Voedselfietstocht

Sluit aan bij onze derde Voedselfietstocht! Eten doen we allemaal. Maar wat is er zoal op het eiland van Dordrecht over te doen? Wat levert onze eigen bodem ons en hoe kunnen we daar gebruik van maken? We hebben een nieuwe route uitgezet langs Dordtse voedselinitiatieven.

17 september 2022
10:00 tot 17:00 uur
De Eikenhof
Dubbeldamse weg Zuid 362, Eiland van Dordrecht

Onze derde fietstocht leidt langs kleine en grote voedselinitiatieven en boeren op het Eiland van Dordt. Zij vertellen waarom ze doen wat ze doen en hoe zij bijdragen aan voedsel van dichtbij.

We beginnen dit keer om 10.00 uur bij De Eikenhof aan de Dubbeldamse weg Zuid 362, bij het tunneltje naar Dordwijkpark/Dubbeldam. De Eikenhof is uitgiftepunt van pakketten van de Groenten van Cors van zorgboerderij De Zuidpunt en Vitamientje voor een tientje van het Kwekersgilde. Daarnaast hebben ze schooltuintjes.

We vertrekken hier om 10.45 uur en rijden via een verkooppunt van aardappels richting Tuinvereniging Kringloop aan de Wieldrechtse Zeedijk 6. Hier vertelt Manon de Moestuinier over haar activiteiten, krijgen we een rondleiding over het terrein en picknicken we met producten van Dordtse boeren en makers.

Om 12.30 uur fietsen we richting het Oogstpark aan de Oude Veerweg 2, waar we uitleg krijgen over het ontstaan en de visie van de initiatiefnemers op de natuur. Hier kun je onder meer groenten en bloemen van het park kopen.

Om 13.45 uur worden we verwacht bij boerderij Els-hoeve aan de Van Elzelingenweg 4, een melkveebedrijf met een boerderijwinkel aan huis.

Aansluitend fietsen we richting de boerderij-automaat en de appelboomgaard aan de Provincialeweg, om rond 17.00 uur te eindigen bij de Watertoren,

Deelname is gratis. Meld je hier aan voor 15 september en laat ook weten of je aanwezig bent bij de picknick. Later meefietsen of eerder stoppen kan natuurlijk ook. Maar vermeld dat op het formulier, zodat we niet op je staan wachten. We kijken uit naar je komst.

Bekijk een impressie van de fietstocht in mei.

Werkgroep Natuur, voeding en gezondheid