Volg onsPlatform

Samenwerking met en ondersteuning van initiatieven van particulieren, ondernemers, instellingen, overheid en andere organisaties om duurzaamheid en duurzame ontwikkelingen in Dordrecht te bevorderen.

Werkgroepen

Het platform kent verschillende werkgroepen. Deze zijn onderling verbonden, maar werken ook met andere organisaties samen. Hieronder tref je een overzicht aan van het uitgebreide netwerk.

Natuur, Voeding en Gezondheid

Deze groep stimuleert de vergroening van Dordrecht. Afgelopen jaren zijn braakliggende percelen in de stad ingezaaid om de biodiversiteit te vergroten en om de bijen en vlinders te helpen. Dit gebeurde in overleg en nauwe samenwerking met de gemeente Dordrecht.
Verder zet de werkgroep zich er voor voedsel van dichtbij. Ze stimuleert dat het voedsel dat op het eiland (en in de regio) wordt verbouwd hier wordt geconsumeerd, ook wel de korte keten genoemd. Dit maakt de afstand tussen de boer/ tuinder en de consument een stuk kleiner, zorgt ervoor dat mensen bewuster zijn waar hun eten vandaan komt (en mogelijk minder eten weggooien), en zorgt voor minder voedselkilometers en dus minder CO2-uitstoot.

De werkgroepleden hebben zich onder meer ingezet voor
- StadslandbouwDordrecht
- Stadslandbouwkas de Oude Beer (Rijksstraatweg 108)
- voedselbos Buitenzinnig.

De werkgroep werkt samen met onder meer IVN Dordrecht, Zorgboerderij De Zuidpunt, LTO Dordrecht, Rechtstreex, Voedselfamilies Zuid-Holland, Stadslandbouw Nederland, Bomenridders Dordrecht.

Contactpersoon voor groen is Siem Stehouwer, voor Voedsel van dichtbij kun je contact opnemen met Conny Taheij en Marco Brand. De werkgroep bestaat verder uit Monique Mol, Leanne Stange, Oege Oevering, Jan Janssen en Manouk Uijtdehaag.

Ruimte

Deze werkgroep stimuleert duurzaamheid op het gebied van ruimtelijke ordening en verkeer. Zoals bijdragen aan Water in de Dordtse ruimte en Water in de Dordtse ruimte 2.0 Zij zijn als groep te bereiken via email. Zij werken nauw samen met de Fietsersbond en Milieudefensie.

Energie, Bouwen en Wonen

Deze groep stimuleert energiezuinig wonen en leven. Zij werken nauw samen met stichting Drechtse Stromen (energie besparen), cooperatie Drechtse Energie (lokaal opwekken) en Milieudefensie.

Communicatie

Er is een werkgroep Communicatie hiervan zijn lid. Hanneke Kijlstra, Jacqueline van den Bergh, Conny Taheij, Leanne van Diggelen, Siem Stehouwer en Jan de Keizer. Zij zijn te bereiken via dit mailadres