Volg ons



Nieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

5 oktober 2021

Tweelinkerhanden in in het verkeer in premiere.

Op woensdag 29 september zijn de films van de familie Tweelinkerhanden voor het eerst getoond in de Movies in Dordrecht.

20 september 2021

Schrijf je in voor zonnepanelen op het dak van de Ontmoetingskerk

Coöperatie Drechtse Energie legt dit jaar zo’n 200 zonnepanelen op het dak van de Ontmoetingskerk in de wijk Sterrenburg III. Bewoners met postcode 3319 en omliggende postcodes kunnen deelnemen en inschrijven op certificaten voor de zonnepanelen en mensen uit de directe omgeving van de kerk krijgen voorrang. Op 21 september is de voorlichtingsavond.

17 september 2021

Voedselfietstocht smaakt naar meer

Eten doen we allemaal. Maar wat is er zoal op het eiland van Dordrecht over te doen? Wat levert onze eigen bodem ons en hoe kunnen we daar gebruik van maken? Met een flink gezelschap fietsten we langs acht locaties en staken ons licht op.

4 september 2021

Een groene stad is voor iedereen

Fiets op een warme zomerdag een rondje door de stad en je voelt de verschillen in temperatuur. Koeler langs het water of in de schaduw van een rij bomen; warmer langs een drukke weg met weinig beschutting. Een open deur? Misschien. Toch wordt het potentieel van groen in de stad nog niet altijd benut. Bovendien is het oneerlijk verdeeld over wijken, met maatschappelijke verschillen tot gevolg. Stedelijk groen verkleint maatschappelijke verschillen.  

17 augustus 2021

Fietsersbond zoekt juryleden voor de verkiezing Fietsstad 2022

Grootste fietsonderzoek van Nederland gaat weer van start

14 juli 2021

Moestuinen in De la Reystraat

Het gemis van hun eigen moestuin was groot, zo groot dat Annette en Susanne Verheijden een zelfgemaakte moestuinbak voor hun huis plaatsten. Het initiatief van Annette bracht vijf andere moestuintjes in de De la Reystraat in Dordrecht teweeg. ,,Ik spreek nu mensen waar ik nooit eerder contact mee had’’, aldus Annette.

24 juni 2021

Een brug te veel

Werkzaamheden aan de fietsroute op de Merwedebrug naar Papendrecht zijn op komst in het najaar. Fietsers tussen Dordrecht en Papendrecht moeten fors omrijden of gebruik maken van een extra pont ter plaatse van de brug. Voor fietsers uit Stadspolders, de Hoven en Dubbeldam dreigt daarnaast dubbel hinder. Ook richting Sliedrecht en Biesbosch moet flink worden omgereden vanwege de aanpak van een andere brug , de Blauwe brug, gelegen naast de spoorbrug over het Wantij.

21 juni 2021

Nieuwe partner voor Kas De Oude Beer, Mushmanmushrooms

Stadslandbouwkas De Oue Beer heeft er weer een nieuwe samenwerkingspartner bij, het bedrijf Mushmanmushrooms van Tony Netten en Mandy van Doorn, met het oog op circulaire voedselproductie op het Eiland van Dordt en daar zijn zij trots op. De kas fungeert vaak als schakel tussen- en met lokale voedselinitiatieven om uiteindelijk een sterk zelfvoorzienend en milieubewust netwerk te vormen met elkaar.