Volg ons07-10-2022

Klimaattop voor krachtig klimaatleiderschap

Vooruitlopend op de Klimaattop ontvingen de Dordtse politieke partijen tegeltjes ter herinnering aan een uitspraak die zij deden tijdens ons Verkiezingscafé 2022. Op de Klimaattop op 8 oktober komen deze uitspraken en afspraken opnieuw aan bod.

Alle fracties ontvingen bovendien een tegel met de tekst 'Wij gaan voor krachtig klimaatleiderschap'. In ons Verkiezingscafé was brede steun voor een versnelling van een duurzame, groene en biodiverse stad en het klimaatleiderschap dat moet worden getoond. De tegeltjes werden overhandigd door Anneke van Veen, moderator van het Verkiezingscafé en Conny Taheij van Platform Duurzaam Dordrecht. Zij werden met enthousiasme door de fracties ontvangen.

De Klimaattop is op zaterdag 8 oktober in de Biesboschhal aan de Maasstraat 11, van 14.00-17.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Gastsprekers zijn Donald Pols, directeur van Milieudefensie en wethouder Tanja de Jonge. Verder komen aan het woord Anneke van Veen (Stichting de Stad en adviseur klimaatadaptatie), Jan Willemsens (Boeren van Dordt, LTO), Willy Verbakel (Drechtse Energie) en Jeroen Put (Cirkellab en DOV).Aanmelden kan hier.