Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

13 oktober 2016

Stadslab Water in de Dordtse ruimte legt geveltuin aan in Weizigt

In de Week van het Water is het het NMC Weizigt een voorbeeld geveltuin aangelegd. Inwoners mogen met medewerking van de gemeente er nu zelf een aanleggen. De gemeente stimuleert dit omdat het de wateropvang weer verbeterd, de straat gezelliger maakt en het in de zomer voor verkoeling zorgt.

12 oktober 2016

Wie verdient de vrijwilligersprijs 2016

Jaarlijks reikt de gemeente Dordrecht een vrijwilligersprijs uit. Dit jaar zal dat zijn op 7 december in de Kunstmin. Deze avond wordt zoals steeds afgesloten met een spetterend feest.

12 oktober 2016

Frits Lakemeier wint eerste prijs

Frits Lakemeier heeft de OCD-prijs gewonnen voor het beste idee voor versnelling van een duurzaam project. De prijs is door het Onderzoekcentrum Drechtsteden ter beschikking gesteld bij het 20-jarig bestaan van Dordt Duurzaam.

7 oktober 2016

Geveltuintje in Weizigt

Op de openingsdag van de Week van het Water, 12 oktober, wordt ook een voorbeeld van een geveltuintje aangelegd in de tuin van Weizigt.

6 oktober 2016

Nieuwe voorzitter Stichting Drechtse Stromen

Woensdag 5 oktober heeft de voorzitter van Stichting Drechtse Stromen, Jan de Keijzer, het stokje overgedragen aan Henk Mirck.

30 september 2016

Aanmelding voor Duurzame Huizenroute open.

Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand.

25 september 2016

Samenwerkingsovereenkomst met ECD getekend

Een nieuwe stap naar de realisatie van een windmolen van en voor Drechtstedelingen: Op 22 september is de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen coƶperatie Drechtse Wind en de ECD over de bouw van een windmolen op de Krabbegors.

25 september 2016

Excursie naar nieuwe Dordtse windturbines

Op donderdag organiseert Drechtse Wind twee excursies naar de windturbines van Kilwind in aanbouw. Dit zijn de eerste nieuwe generatie windturbines op het eiland van Dordrecht.