Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

6 oktober 2017

Verkoop Eneco aandelen: gemeenteraad Den Haag tegen!

De raadsbehandeling in Den Haag was via internet te volgen. Het collegevoorstel in te stemmen met het principevoorstel tot verkoop van de aandelen is met 24 tegen en 18 voor verworpen. Zowel argumenten van duurzaamheid als het feit dat instemmen met het principebesluit onomkeerbaar tot verkoop leidt waren de hoofdargumenten voor de meerderheid van de raad om niet met het collegevoorstel in te stemmen

5 oktober 2017

Drechtse Stromen begeleidt groot project:

Drechtse Stromen begeleidt groot project: 'Huurders krijgen warme woning' Bijna 100 huurders in de Dordtse wijk Sterrenburg I hebben deze winter een goed geïsoleerde woning. Vrijwilligers van stichting Drechtse Stromen begeleiden het project. ,,Deze woningen uit 1972 hadden energielabel F en G en waren zo lek als een mandje.”

30 september 2017

Verkoop Eneco aandelen, wethouder Rotterdam blijf bij verkoop, wel de opbrengst in een duurzaamheidsfonds

Wethouder Visser van Rotterdam zegt dat zijn gemeente, wat hem betreft, bij de verkoop van de aandelen blijft. Opbrengst wel in duurzaamheidsfonds! Ook geeft hij aan dat er voorwaarden (mbt werkgelegenheid, duurzaamheid etc) kunnen worden gesteld maar dat er geen enkele garantie bestaat dat hier na verkoop ook aan voldaan wordt. Daarnaast mogen voorwaarden een goede prijs niet in de weg staan. In Dordrecht hebben raadsfractie meer tijd gevraagd en komt de verkoop terug in de raad van 31 oktober as. Den Haag heeft een gesplitste besluitvorming. De huidige raad neem een principe besluit op 5 oktober, de nieuwe raad neemt na de verkiezingen van maart 2018 een definitief besluit.

28 september 2017

Den Haag: steeds meer partijen in de gemeenteraad tegen verkoop aandelen Eneco

Uit de nieuwsgaring kwam het bericht dat in Den Haag de verkoop van de aandelen Eneco nog geen gelopen koers is. Zeven partijen zijn tegen, een achtste twijfelt nog. 5 oktober neemt de gemeenteraad een principebesluit, na de gemeenteraadsverkiezingen neemt de nieuwe raad een definitief besluit. De verantwoordelijk wethouder van Milieu en Financiën heeft de raad beloofd dat een groot deel van de opbrengst in duurzame energie gestoken zal worden. Tja, je moet wat als het niet goed dreigt te gaan.....

18 september 2017

Conferentie Dordt doet Duurzaam. Duurzaam doe je samen.

Het Platform Duurzaam Dordrecht organiseert samen met de gemeente Dordrecht een conferentie over het opgaveplan duurzaamheid van de gemeente. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 september van 16.00-21.00 uur in het Koetshuis van Duurzaamheidscentrum Weizigt.

6 september 2017

Verkoop aandelen Eneco, interview met Emir Quandus van het Platform

Emir Quandus licht op verzoek van RTV Dordrecht het standpunt van het Platform Duurzaam Dordrecht toe.

1 september 2017

Gemeente Dordrecht: verkoop aandelen Eneco niet!

De verkoop van de Eneco aandelen door de gemeente Dordrecht is een slechte zaak. Rechtstreekse invloed op verbetering van het milieu wordt weggegeven. Maar als er onverhoeds toch toe besloten wordt, moet de opbrengst zijn voor het versterken van de duurzaamheid.

21 juli 2017

Prinsjesdag ontbijt in Dordecht; Hoe groen is groen genoeg?

Het jaarlijkse Prinsjesdagontbijt in Dordrecht komt er aan. Het ontbijt vindt dit jaar plaats op 19 september a.s. van 7.00 uur tot 9.00 uur in Grand Café Bellissimo (da Vinci College) aan de Leerparkpromenade 100 in Dordrecht. Het Dordtse Prinsjesdagontbijt staat dit jaar in het teken van rentmeesterschap: zorg voor de schepping. We willen tijdens het ontbijt stilstaan bij de balans tussen benutten en beschermen: Hoe groen is groen genoeg? Het thema zal worden ingeleid door Dion van Steensel, oud-wethouder en algemeen directeur van HVC, en Tom Kolsters, betrokken bij de Groene Kerken actie.