Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

15 maart 2017

Teken oproep Energiecommissie

De Energiecommissie wil dat Nederland zo snel mogelijk van fossiele energie omschakelt naar schone, duurzame energie. Het is nu al technisch haalbaar en betaalbaar, maar in Den Haag ligt geen masterplan klaar. De Energiecommissie heeft wel een plan, gebaseerd op de uitvoering van de Deltawerken.

2 februari 2017

Informatie over pitches & vraag en aanbod Duurzaamheidscafé Drechtsteden Tomorrow

Tijdens het Duurzaamheidscafé Drechtsteden Tomorrow waren er korte presentaties van duurzame activiteiten in de Drechtsteden. Hier staan de filmpjes nog een keer evenals de contactgegevens voor de verschillende pitchers.

18 januari 2017

Advies N3 van barrière naar duurzame verbinding goed ontvangen.

De N3 gaat op de schop. Dit biedt kansen voor een duurzame aanpak. Zo kan de zone worden ingericht als ecologische verbindingszone. Kunnen de waterbergingscapaciteiten worden verbeterd. Kan ze worden ingericht als energiebron en kunnen de fietsvoorzieningen worden aangepakt. Kansen die aan de Drechtraad in de carroussel Fysiek zijn gepresenteerd op 17 januari.

13 januari 2017

Duurzaamheidscafé 1 februari Drechtsteden Tomorrow: nu samen verder

Het eerste Duurzaamheidscafé van 2017 op 1 februari staat in het teken van ontmoeten en samen werken aan een duurzame regio. Meld je nu aan!

14 december 2016

Watercafé laat succes stadslabs Water zien

Na twee jaar lopen de twee stadslabs Water in de Dordtse ruimte op hun eind. Er is reden om tevreden terug te kijken op de resultaten van de stadslabs. Zo is water in het binnendijks gebied op het eiland duidelijker in beeld gebracht als aandachtspunt, is er een documentaire over water in de tuin gemaakt door Evelyn Jansen, zijn er workshops Tuingeluk verzorgd, wordt het Damplein duurzamer ingericht en wordt er aan community building gedaan. Dit en meer werd toegelicht tijdens het watercafé.

30 november 2016

Watercafé Stadslabs Water in de Dordtse Ruimte

De afgelopen twee jaar hebben de stadslabs Water in de Dordtse Ruimte de wateroverlast, die ontstaat als gevolg van de klimaatverandering, op de kaart gezet. In dit watercafé worden de resultaten gedeeld.

10 november 2016

Duurzaam Damplein gepresenteerd

Door veel bewoners is er al jaren om gevraagd. Een nieuw Damplein dat ook echt het hart van Dubbeldam wordt. Na jaren van gesteggel heeft de gemeente met de Bewoners Aan zet aanpak Dordtenaren gevraagd om een voorstel te maken. Een voorstel dat binnen de kaders die door de gemeenteraad zijn gesteld mag worden gemaakt.

18 oktober 2016

Prijswinnende documentairefilm Tomorrow te zien in de Drechtsteden: bestel snel kaartjes

De veel bekroonde documentairefilm Tomorrow is vanaf eind oktober ook te zien in de Drechtsteden. Deze inspirerende film toont wat burgers in de hele wereld met elkaar doen aan verduurzaming van hun eigen leefomgeving. Het laat prachtig zien hoe krachtig en creatief mensen zijn.