Volg ons



Nieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

24 mei 2018

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Ook het Platform Duurzaamheid heeft actie ondernomen en heeft iedereen waarvan zij een mailadres heeft gevraagd of zij mails willen blijven ontvangen. Elke organisatie moet ook een AVG protocol vaststellen en deze publiceren. Het AVG protocol van het Platform staat hieronder.

24 maart 2018

Tweede avond van gas los.

Op 13 maart jl was er een vervolg op de eerste, erg succesvolle avond over 'van gas los'. Deze avond was een eerste in een reeks die meer gaat over oplossingen en maatwerk voor woningbezitters.

24 maart 2018

Natuurwandelingen IVN Dordrecht

Het IVN/Dordrecht organiseert een aantal prachtige wandelingen in april. Op 14 april, landgoed Dordwijk en 15 april, Merwesteinpark. De andere wandelingen zijn Hooge Biezenplaat, 7 april, De Elzen, 21 april, Zuidplaatje en Tongplaat, 28 april en Oosthaven op 5 mei.

10 maart 2018

Verkiezingscafé Duurzaamheid van het platform: het resultaat

De gespreksleider, Anneke van Veen, vroeg aan het begin hoe serieus de partijen gaan inzetten op het tegengaan van klimaatveranderingen. Allen, geen enkele uitgezonderd, koos voor maximaal. Geweldig toch!

8 maart 2018

Dordrecht loopt achter met actieve, gezonde en duurzame mobiliteit

Amsterdam, Utrecht en Rotterdam voeren het beste beleid om een gezonde en klimaatvriendelijke stad te worden. Ze bieden fietsers, voetgangers en gebruikers van openbaar vervoer de beste voorzieningen en hebben meer oog voor schoner en efficiënt autogebruik dan andere gemeenten. Dat blijkt uit de benchmark van CE Delft in opdracht van de Fietsersbond, het Longfonds, MENSenSTRAAT, Milieudefensie, Natuur & Milieu, Rover en Wandelnet.

7 maart 2018

Verkiezingscafé Duurzaamheid, vanavond 7 maart, 20.00, Weizigt, wie gaat dat betalen?

De laatste mail als voorbereiding op het verkiezingscafé duurzaamheid vanavond. We gaven al aan dat er veel moet gebeuren. Op het gebied van Schone lucht, gezond voedsel en voedselproductie dicht bij de stad, energie. Maar ook de vraag wie dat gaat betalen moet beantwoord worden.

6 maart 2018

Energie op het Verkiezingscafé Duurzaamheid, morgen, 20.00 in Weizigt

Zo'n 170 mensen kwamen naar de bijeenkomst 'van gas los'. Natuurlijk is energie onderwerp van ons verkiezingscafé. Op zijn minst 2050 moet ons eiland energieneutraal zijn. Maar hoe gaan we dat doen? Wat vraagt dat van de gemeente en wat gaan politieke partijen de komende jaren doen? Meer windmolens en meer zonnepanelen?, meer ondersteuning voor energiebesparing? andere maatregelen. Ga met politici in discussie op het verkiezingscafé van woensdag 7 maart as, 20.00 in Duurzaamheidscentrum Weizigt. Aanmelden kan HIER

5 maart 2018

Verkiezingscafé Duurzaamheid op 7 maart, 20.00, Weizigt, gezond eten, uit de eigen regio

Eten doen we dagelijks. Het gebeurt vaak zonder erbij stil te staan. Maar wat betekent ons voedingspatroon voor het milieu? De voetafdruk die wij op ons milieu hebben is veel te groot. 40% wordt bepaald door ons eten! En daarbij: hoe gezond eten we eigenlijk? Dit kan allemaal beter. Door een ruimtelijke inrichting van onze stad die hier rekening mee houdt, produceren dicht bij waar de mensen wonen, stadslandbouw om mensen te leren wat gezond voedsel is, in (bedrijfs)restaurants, sportkantines en scholen meer werk maken van gezond voedsel.