We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.
Toon berichten met categorie:
24 november 2018
De gemeente wil het nieuwe ontwikkelingsgebied 'Amstelwijck' met 160 dure woningen bevolken. Drechtstadsboer laat zien dat het ook anders kan.
23 november 2018
'Van Voetbalveld naar Voedselveld' is de strijdkreet van Drechtstadsboer voor de herontwikkeling van Amstelwijck. Zij dagen de gemeente uit om durf te tonen en hierin mee te gaan. Amstelwijck kan een prachtige proeftuin worden, een nieuwe weg voor voedsel van land naar klant, gezond eten van dichtbij.
22 november 2018
Het Platform Duurzaam Dordrecht en Drechtstadsboer dragen gezond eten, ook in Dordrecht, een warm hart toe. Het voedselcafé is een mooie coproductie. Het programma van het café is rond.
20 november 2018
Het IVN heeft in samenwerking met zijn afdelingen en de vele vrijwilligers die hierin actief zijn een app met IVN routes gemaakt. De is gratis te downloaden.
15 november 2018
Vegan is hip. Maar wat is het precies, hoe bereid je het en is het wel goed voor je gezondheid? In het Voedselcafé op 28 november praten vegan-restauranteigenaar Daantje Vol en diëtiste Ans Goedemans je bij. Het Voedselcafé is een initiatief van Platform Duurzaam Dordrecht.
5 november 2018
Hoe duurzaam denk je dat je bent, en hoe duurzaam ben je echt? Het Onderzoekscentrum Drechtsteden attendeerde ons op een scan voor volwassenen. Na het invullen krijg je de antwoorden te zien. Voeding is volgens het onderzoeksbureau een van de belangrijkste onderwerpen. Met ons Voedingscafé op 28-11 as (20.00 in Weizigt) zit het Platform dus helemaal goed.
2 november 2018
Het Platform Duurzaam Dordrecht wil van voedsel een serieus thema maken in Dordrecht, voor Dordtenaren. We beginnen met een voedselcafé wat gaat over gezond eten. Volgend jaar gaan we dieper in op het thema 'Voedsel als medicijn'.
30 oktober 2018
Het 100% plantaardige restaurant Daantje Food & Drinks heeft afgelopen zondag 28 oktober de Vegan Award 2018 gewonnen tijdens het jaarlijkse Vegfest in de Jaarbeurs te Utrecht. Door het publiek verkozen als beste cateraar van veganistisch eten sleept het Dordtse restaurant de prijs naar binnen. De prijs werd uitgereikt door de Nederlandse vereniging voor veganisme. Eigenaresse Daantje Vol is blij verrast. In 2013 starte zei haar eigen catering bedrijf en in 2015 opende zij haar eigen restaurant in de Nieuwstraat.