Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

16 mei 2017

Buurttuin in Colijnstraat

In de Colijnstraat komt een mooie tuin voor alle buurtbewoners. Op deze plaats stonden eerst woningen. En komen er ook weer woningen terug. Maar in de tussentijd kunnen de bewoners genieten van een Pluktuin, natuurlijk spelen en hun eigen kruiden en groenten telen in moestuinbakken. De 'Tuin van Pluk' is er vanaf 17 mei. Om 16.00 uur die dag wordt de tuin geopend.

29 april 2017

Nieuwe nieuwsbrief Dordt Duurzaam uit.

Dordt Duurzaam is van de gemeente. Zij zijn als het ware de overheidspendant van het Platform Duurzaam Dordrecht. Ons Platform is, zoals de meesten weten, een burgerinitiatief. Waar mogelijk werkt het Platform samen met Duurzaamheid van de gemeente. Waar nodig is het platform ook kritisch. We gaan voor hetzelfde. Soms verschillen we van mening, soms moet en kan het sneller en anders maar dat laat onverlet dat samenwerking loont. Vandaar ook aandacht voor hun nieuwsbrief.

24 april 2017

Klimaatprobleem? Wat moet ik daarmee? Drink koffie met Frits Lakemeier van Drechtse Stromen

Frits Lakemeier is 28 april te gast in de Blauwe Kamer van de bibliotheek. De inwoner van Zwijndrecht is een enorme voorstander van een duurzame samenleving. Hij is vrijwilliger bij Drechtse Stromen en zet zich o.a. in voor Zon op Andermans Dak en nam het initiatief om de film Tomorrow naar de Drechtsteden te halen.

21 april 2017

Energietransitie in het coördinatieoverleg van het Platform Duurzaam Dordrecht

Gisterenavond was Jos Benner, projectleider Energietransitie Drechtsteden gast bij het Platform Duurzaam Drechtsteden. Aan de hand van zijn presentatie werd gesproken over de energietransitie in onze regio. Halen wij de doelstelling om in 2050 energie-neutraal te zijn?

15 maart 2017

Teken oproep Energiecommissie

De Energiecommissie wil dat Nederland zo snel mogelijk van fossiele energie omschakelt naar schone, duurzame energie. Het is nu al technisch haalbaar en betaalbaar, maar in Den Haag ligt geen masterplan klaar. De Energiecommissie heeft wel een plan, gebaseerd op de uitvoering van de Deltawerken.

2 februari 2017

Informatie over pitches & vraag en aanbod Duurzaamheidscafé Drechtsteden Tomorrow

Tijdens het Duurzaamheidscafé Drechtsteden Tomorrow waren er korte presentaties van duurzame activiteiten in de Drechtsteden. Hier staan de filmpjes nog een keer evenals de contactgegevens voor de verschillende pitchers.

13 januari 2017

Duurzaamheidscafé 1 februari Drechtsteden Tomorrow: nu samen verder

Het eerste Duurzaamheidscafé van 2017 op 1 februari staat in het teken van ontmoeten en samen werken aan een duurzame regio. Meld je nu aan!